1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RWE Dea satış ihalesi yarın

RWE Dea satış ihalesi yarın

Enerji Günlüğü – RWE Dea’nın satış ihalesi yarın ( 20 Ocak 2014) gerçekleştirilecek. İhalede favori alıcılar ise, Wintershall, Rus milyoner Mikhail...

RWE Dea satış ihalesi yarın

Enerji Günlüğü – RWE Dea’nın satış ihalesi yarın ( 20 Ocak 2014) gerçekleştirilecek. İhalede favori alıcılar ise, Wintershall, Rus milyoner Mikhail Fridman ve Kufpec.

Alman enerji şirketi RWE’nin petrol ve gaz birimi olan DEA’nın satışı için Pazartesi günü yapılacak olan ihalede favori alacaklılar Wintershall şirketi, Rus milyoner Mikhail Fridman ve ABD-Kuveyt konsorsiyumu olan Kufpec şirketi. Diğer potansiyel alıcılar ise Blackstone ve Centrica.

RWE, petrol ve doğal gaz birimini beş milyar Euro’ya satmayı düşünüyor. Satış için yapılacak müzakerelerin ilk ayağının yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Hamburg menşeili şirket 14 ülkede 190 lisansa ve dünya genelinde 1.375 çalışana sahip. 2012 yılında 690 milyon Euro kar elde eden şirket özellikle İngiltere Kara sularında geniş bir portföye sahip. Şirket son dönemde burada Chrysaour CNS’nin beş bloktaki %25 hissesini satın aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler