1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RWE denizüstü rüzgara yatırımlarını arttırıyor

RWE denizüstü rüzgara yatırımlarını arttırıyor

Alman enerji şirketi RWE, Asya ve ABD'de denizüstü (offshore) rüzgar işlerini genişletmek için milyarlarca euro değerinde yatırım yapacak. 

RWE denizüstü rüzgara yatırımlarını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, Asya ve ABD'de denizüstü (offshore) rüzgar işlerini genişletmek için milyarlarca euro değerinde yatırım yapacak. 

Dünyanın ikinci büyük denizüstü (offshore) rüzgar santralleri işletmecisi Alman RWE, Avrupa dışında yatırımlarını arttırmayı planlıyor. RWE Renewables Başkanı Anja-Isabel Dotzenrath Alman basınına verdiği demeçte, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve ABD'de milyarlarca euro değerinde denizüstü (offshore) rüzgar yatırımları yapacaklarını açıkladı. 

Dotzenrath RWE’nin New York'ta yıl sonunda büyük bir denizüstü rüzgar ihalesine katılacağını; Japonya, Güney Kore ve Tayvan'ın denizüstü rüzgar enerjisi kapasitelerine beş yıl içinde yeni ilaveler yapacağını kaydetti.

HEDEF ORSTED’DEN BİRİNCİLİĞİ ALMAK

Denizüstü rüzgar enerjisi sektöründe lider olmayı hedefleyen RWE mevcut durumda toplam 2200 MW kapasiteli denizüstü rüzgar santrali işletiyor. Denizüstü rüzgar konusunda dünya lideri olan Danimarkalı Orsted şirketinin işletmekte olduğu denizüstü rüzgar enerjisi kapasitesi ise 4400 MW.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler