1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE elektrik üretim çalışmalarını yeniden yapılandırıyor

RWE elektrik üretim çalışmalarını yeniden yapılandırıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE AG, gaz, kömür, hidro ve biyokütleden elektrik üretme çalışmalarını yan kuruluşu RWE Generation'da birleştirerek...

RWE elektrik üretim çalışmalarını yeniden yapılandırıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE AG, gaz, kömür, hidro ve biyokütleden elektrik üretme çalışmalarını yan kuruluşu RWE Generation'da birleştirerek yeniden yapılandırdı.

Alman enerji şirketi RWE AG, değişen piyasa ortamına uyum sağlamak amacıyla portföyünü etkin bir şekilde yeniden düzenliyor. Linyit ve Nükleer, Elektrik Üretimi (gaz, kömür, hidro ve biyokütle) ile Arz ve Ticaret olmak üzere üç ayrı alanda çalışmalar yürüten RWE AG, gaz, kömür, hidroelektrik ve biyokütleden elektrik üretim çalışmalarını yan kuruluşu RWE Generation'da birleştirerek yeniden yapılandırdı. 

Bundan böyle RWE AG, RWE Generation ve bağlı ortaklığı RWE Power ayrılmış yönetim kurulları ile bağımsız işletmeler olarak etkin bir şekilde faaliyet gösterecekler. 1 Ocak 2018 itibariyle de mevcut durumda nükleer enerjinin stratejik yöneticisi olan ana şirket RWE AG, linyitten elektrik üretiminden sorumlu olacak.

ELEKTRİK ÜRETİM ŞİRKETLERİNE ESNEKLİK

RWE AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rolf Martin Schmitz, enerji portföylerini değişen piyasa koşullarına göre en etkili şekilde yeniden organize etmek istedikleri için elektrik üretim şirketlerini daha esnek hale getirirken onları kendi enerji kaynaklarıyla daha yakın kılmaya karar verdiklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler