1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. RWE Hollanda’da gaz santrali satın aldı

RWE Hollanda’da gaz santrali satın aldı

RWE, Hollanda Eemshaven'daki 1400 MW kapasiteli Magnum Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralini satın aldı. RWE santral için Vattenfall’a 500 milyon euro ödeyecek.  

RWE Hollanda’da gaz santrali satın aldı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, İsveçli Vattenfall’ın Hollanda’daki 1400 MW kapasiteli Magnum Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralini satın aldı.

Alman kamu enerji şirketi RWE ve İsveçli Vattenfall, RWE'nin Hollanda Eemshaven'daki Magnum Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralini 30 Eylül 2022'den itibaren Vattenfall'dan devralması konusunda anlaştılar. RWE, Hollanda'nın Groningen kentindeki 1400 MW kapasiteli Magnum Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralini 500 milyon euro karşılığında satın aldı. Anlaşma aynı zamanda santral sahasında bulunan 5.6 MW kapasiteli güneş enerjisi santralini de kapsıyor.

2013'ten beri faaliyette olan üç üniteli gaz yakıtlı elektrik santrali, kısmen veya tamamen hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürülebilecek. 

KÖMÜR VE BİYOKÜTLE SANTRALİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

RWE Generation CEO'su Roger Miesen, satın alınan santralin RWE'nin bitişikte bulunan 1560 MW kapasiteli kömür ve biyokütle yakıtlı Eemshaven Elektrik Santrali ile birlikte çalışacağını  belirterek, böylece RWE'nin Eemshaven'ı Kuzeybatı Avrupa'nın önde gelen enerji ve hidrojen merkezlerinden biri haline getireceğini kaydetti. Miesen, 1.500 MW kapasiteli Hollandse Kust West denizüstü (offshore) rüzgar yarışmasındaki başarının da bu planları destekleyeceğini sözlerine ekledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler