1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RWE İngiltere sularında 1400 MW’lık RES kuracak

RWE İngiltere sularında 1400 MW’lık RES kuracak

Alman enerji şirketi RWE, 4 milyar dolar yatırımla İngiltere sularında 1400 MW kapasiteli rüzgar santrali kuracak.

RWE İngiltere sularında 1400 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, 4 milyar dolar yatırımla İngiltere sularında 1400 MW kapasiteli rüzgar santrali kuracak.

Almanya merkezli çok uluslu enerji şirketi RWE, İngiltere'de rüzgar enerjisi için 3 milyar pound (4,1 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı. Avrupa’nın üçüncü en büyük yenilenebilir grubu olan RWE, Sofia Denizüstü (offshore) Rüzgar Santrali projesi için yatırım kararı aldı. 

RWE, rüzgar türbini üreticisi Siemens Gamesa'nın proje için 14 megavatlık türbinlerinden 100'ünü tedarik edeceğini açıkladı. İngiltere'nin Kuzey Doğu kıyısına 195 kilometre uzaklıkta yer alacak 1,400 MW kapasiteli proje, RWE'nin en büyük denizüstü santrali olarak kayda geçecek. 2023'te inşasına başlanacak santralin, 2026'nın dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

“BK’NIN DENİZÜSTÜ RES HEDEFİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAĞIZ”

RWE Renewables Ticaret Sorumlusu ve RWE Birleşik Krallık Ülke Başkanı Tom Glover, aldıkları bu kararla, Birleşik Krallık'ta yenilenebilir enerjiyi büyütme ve bu enerjiye yatırım yapma kararlarını pekiştirdiklerini belirterek, aynı zamanda Birleşik Krallık'ın denizüstü rüzgar kapasitesini 2030'a kadar 40 bin MW’a çıkarma hedefini gerçekleştirmesinde önemli bir rol oynayacaklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler