1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RWE İngiltere`deki rüzgar yatırımlarını durdurdu

RWE İngiltere`deki rüzgar yatırımlarını durdurdu

Enerji Günlüğü - RWE, İngiltere genelinde toplam 1 milyar Sterlin'in üzerinde bir değere sahip kara rüzgar yatırımlarını durdurdu.Alman enerji üreticisi...

RWE İngiltere`deki rüzgar yatırımlarını durdurdu

Enerji Günlüğü - RWE, İngiltere genelinde toplam 1 milyar Sterlin'in üzerinde bir değere sahip kara rüzgar yatırımlarını durdurdu.

Alman enerji üreticisi RWE'nin yenilenebilir enerji kolu Innogy, İskoçya ve Galler'de bulunan 800 milyon Sterlin değerindeki 12 rüzgar enerjisi projesini ertelerken, İngiltere'deki 250 milyon Sterlin değerindeki dokuz rüzgar projesini de iptal etti.

Rüzgar yatırımlarına yapılan bu iptal ve ertelemeler İngiltere hükümetinin kara rüzgar yatırımlarına fonu kesebileceğini açıklamasının ardından geldi.

RWE yaptığı açıklamada İngiliz hükümetinden kara rüzgar yatırımlarının desteklenip desteklenmeyeceği belli olana kadar İskoçya ve Galler'deki yatırımların bekletileceğini belirtti.

Innogy CEO'su Hans Bünting ise yaptığı açıklamada, İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Departmanı'ndan herhangi bir açıklama yapılana kadar tüm yatırımlarını durduracaklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler