1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE ve Demirer Enerji’den enerji satış anlaşması

RWE ve Demirer Enerji’den enerji satış anlaşması

Enerji Günlüğü - RWE ve Demirer Enerji, elektrik alım-satım anlaşması gerçekleştirdi. Anlaşma kapsamında Demirer Enerji, 70 MW kapasiteli iki rüzgâr...

RWE ve Demirer Enerji’den enerji satış anlaşması

Enerji Günlüğü - RWE ve Demirer Enerji, elektrik alım-satım anlaşması gerçekleştirdi. Anlaşma kapsamında Demirer Enerji, 70 MW kapasiteli iki rüzgâr santraline ait 2013 yılı üretiminin tamamını RWE’ye satacak. Alman enerji şirketi RWE, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisine dayalı üretim kapasitesine sahip Demirer Enerji ile üretim kapasitesinin satın alınmasına dair anlaşma imzaladı. RWE, anlaşma kapsamında 39,2 MW kapasiteli MARE ve 30,4 MW kapasiteli ANEMON rüzgar santrallerinin 2013 yılı üretiminin tamamını satın aldı.

Bu tarz anlaşmaların enerji ticaretinin desteklenmesi ve geliştirilmesinde büyük önem arz ettiğini vurgulayan RWE Turkey Holding A.Ş. CEO’su Dr. Andreas Radmacher, “Türkiye’de enerji arz güvenliğini ve çevre dostu enerji üretimini destekliyor, müşterilerimize yenilikçi ürün seçenekleri sunarak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi. Türk elektrik piyasasına bir ivme kazandırarak daha likit ve şeffaf bir elektrik toptan ticaret ortamı oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Dr. Radmacher “Türkiye’de ilk Avrupa Enerji Ticareti Federasyonu (EFET) sözleşmesini imzalayarak toptan satış piyasasındaki standartlaşma adına önemli bir adım attık. Demirer Enerji ile imzaladığımız EFET sözleşmesi ile sürdürülebilir ve uzun vadeli işbirliğimizin temelini attık” dedi. Enerji tedarik zincirinde üretimden son tüketiciye kadar her halkada faaliyet gösterdiklerini belirten Dr. Radmacher, “RWE vizyonuyla örtüşen, sektörün öncü firması Demirer Enerji ile yapılan işbirliğinden mutluluk duymaktayız” diye konuştu.

Demirer Holding Yönetim Kurulu Üyesi Önder Demirer ise imzalanan sözleşme ile sektöre örnek olduklarını belirtti. Demirer, “Türkiye’nin ilk rüzgâr santralini 1998 yılında faaliyete geçirdik ve hâlen sektördeki en büyük oyunculardan biriyiz. Türkiye ekonomisinin gelişimi için enerji sektörünün artan ihtiyaçlarının bilinciyle yatırımlarımızı sürdürmekteyiz. Her iki taraf için de fayda sağlayan bu anlaşma ile iş ortağımız RWE elektrik satışında ticari riski üstlenerek bizim de uzmanlık alanımız olan yatırım alanlarına odaklanabilmemize imkan sağlıyor. Biz de Demirer Enerji olarak, gerek yaptığımız yatırımlar gerekse bu tarz olumlu işbirlikleriyle sektöre katkıda bulunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler