1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE, yenilenebilir çalışmalarını ayırarak halka arzedecek

RWE, yenilenebilir çalışmalarını ayırarak halka arzedecek

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, yenilenebilir enerji yatırımlarını farklı bir şirket çatısında toplayacak ve hisselerinin bir kısmını...

RWE, yenilenebilir çalışmalarını ayırarak halka arzedecek

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, yenilenebilir enerji yatırımlarını farklı bir şirket çatısında toplayacak ve hisselerinin bir kısmını halka arzedecek.

Alman enerji şirketi RWE AG, dün yaptığı açıklamayla yenilenebilir enerji, şebeke ve perakende işlerini yeni bir şirket çatısı altında birleştirmeyi ve yeni birimdeki hisselerinin en azından yüzde onunu gelecek yılın sonuna kadar satacağını duyurdu.

Açıklamada, hisse satışının sermaye arttırımı projelerinin bir parçası olarak yeni şirketteki hisselerinin en azından yüzde 10'unu halka arzedileceği belirtilerek, ancak daha sonra bu hissenin satılması ya da arttırılması konusunda karar verileceği ifade edildi.

Yeni şirket çalışmalarına yeni yılda başlayacak ve yaklaşık 40 bin kişiyi istihdam edecek. Şirketin yıllık cirosunun ise 40 milyar Euro civarında olması bekleniyor.

Şirket ticari elektrik üretimi faaliyetlerini, nükleer de dahil olmak üzere devam ettirecek. Almanya'nın 2022 yılına kadar nükleer enerji çalışmalarını sonlandırma hedefi firmaları yenilenebilir enerji sermayelerine ağırlık vermelerine neden oluyor.

RWE, uzun dönemde yeni şirketin yüzde 51'lik çoğunluk hisselerini elinde tutacak.

Alman enerji şirketi E.ON da 2016 yılı Genel Kurul toplantısı sonrasında uygulamaya girmek üzere, enerji pazarındaki hızlı değişimleri ele almak ve varlıklarının değerlenmesini kolaylaştırmak amacıyla bir tanesi yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere 2 ayrı firmaya ayrılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler