1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. RWE yenilenebilire yılda 1.6 milyar euro harcayacak

RWE yenilenebilire yılda 1.6 milyar euro harcayacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji grubu RWE AG, yenilenebilir enerjiye her yıl yaklaşık 1,5 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.Alman enerji şirketi RWE...

RWE yenilenebilire yılda 1.6 milyar euro harcayacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji grubu RWE AG, yenilenebilir enerjiye her yıl yaklaşık 1,5 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.

Alman enerji şirketi RWE geçen yıl E.ON ile yaptığı hisse alış satış işlemi sonrası Avrupa’nın ikinci en büyük yenilenebilir enerji şirketi olma ünvanına uygun olarak yatırım planını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjiye her yıl yaklaşık 1,5 milyar euro yatırım yapmayı planladığını açıkladı. RWE’nin 8.6 GW'lık kapasite portföyünün, sektördeki lider konumunu genişletmesi için temel oluşturacağı kaydediliyor.

RWE, 2018 yılı Mart ayında yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren ve 2016 yılında Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen iştiraki Innogy'deki yüzde 76,8 hissesini E.ON'a satmıştı. Bununla birlikte RWE Innogy’nin yenilenebilir işlerini sürdürürken onu E.ON’un yeşil varlıklarıyla birleştirdi. Yeni RWE yenilenebilir enerji kolu, kara ve deniz rüzgarı, güneş enerjisi ve enerji depolaması alanlarına odaklanacak.

RWE, INNOGY HİSSELERİNİ RAKİBİ E.ON’A SATACAK

Önceki ve Sonraki Haberler