1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE yeşil hidrojen tesislerinin izin sürecini başlatıyor

RWE yeşil hidrojen tesislerinin izin sürecini başlatıyor

RWE, Almanya’nın Lingen şehrinde yeşil hidrojen üreteceği iki elektrolizör tesisinin kurulumunda izin planlaması için Linde ile anlaştı.

RWE yeşil hidrojen tesislerinin izin sürecini başlatıyor

Enerji Günlüğü - RWE, Almanya’nın Lingen şehrinde yeşil hidrojen üreteceği iki elektrolizör tesisinin kurulumunda izin planlaması için Linde ile anlaştı.

Alman enerji şirketi RWE, Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki Lingen’de iki adet 100 MW'lık elektrolizör tesisi için izin planlaması yapmak üzere Münih merkezli endüstriyel gaz ve mühendislik grubu Linde ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Şirket, izin planlamasının proje öncesi geliştirme aşamasının bir parçası olduğunu ve finansmanı onaylanan projenin hızlı ilerlemesi için oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Kurulacak olan tesis, yeşil hidrojen üretmek için Kuzey Denizi’nden aktarılacak rüzgar elektriğini kullanacak. İlk 100 MW'lık elektrolizörün 2024'te faaliyete geçmesi, ikincisinin ise 2025'in başlarında üretime başlaması bekleniyor.

RWE'nin 2026 yılına kadar Lingen'de 300 MW'lık elektroliz kapasitesi kurma hedefi bulunuyor. Şirket, Lingen'deki toplam elektrolizör kapasitesinin 2030 yılına kadar 2 bin MW’a çıkabileceğini kaydediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler