1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. RWE’nin Hambach Ormanlarını koruması maliyetli olacak

RWE’nin Hambach Ormanlarını koruması maliyetli olacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE'nin açık kömür ocağı işlettiği Hambach Ormanlarını korumasının maliyeti on milyonlarca euroya çıkabilir.Alman...

RWE’nin Hambach Ormanlarını koruması maliyetli olacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE'nin açık kömür ocağı işlettiği Hambach Ormanlarını korumasının maliyeti on milyonlarca euroya çıkabilir.

Alman elektrik üretim şirketi RWE'nin kömürden çıkış sonrası Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’ndeki Aachen kenti yakınlarındaki Hambach Ormanlarını koruyabileceği ama bunun maliyetinin on milyonlarca euroya çıkabileceği belirtildi. RWE CEO'su Rolf Martin Schmitz yaptığı açıklamada, RWE'nin daha sonra linyit için yeni plan çizmesi gerektiği ve ağaçların kalmasının fizibıl olup olmadığına karar vermek için yol haritasının olması gerektiğini belirtti. CEO, bunun mümkün olduğunu ancak on milyonlarca euroya mal olacağını söyledi. 

Almanya kömür komisyonu, RWE'nin linyit kaynağı olan ve Ekim ayında mahkeme tarafından durdurulması talimatı verilen madenin bulunduğu Hambach ormanının korunmasının istenilir bir durum olduğunu 26 Ocak'taki açıklamasında belirtmişti.

Almanya’nın batısında tarihi bir ormana doğru genişlemesi öngörülen Hambach açık kömür madeninde yılda 40 milyon ton üretim yapılıyor ve 4600 kişi çalışıyor. Hambach tarafından Neurath ve Niederaussem Termik Santralleri’nde elektrik üretimi için kömür sağlanıyor. Maden ağaçlar kesilerek genişletilmediği takdirde üretim yılda 10-15 milyon ton azalacak. 

RWE'nin linyit maden ocağını genişletmek için kesilmesi planlanan 12 bin yıllık Hambach Ormanı’nda çevreciler ağaçlara kurdukları evlerde durumu protesto etmişlerdi. RWE’ye ait linyit madeni için ormanın yüzde 90’ı yok edildi. Çevreciler ise geri kalan yüzde 10’luk kısmı kurtarmak için 5 yıldır ağaçlara kurdukları evlerde yaşıyorlardı. Alman yasalarına göre ağaçlarda canlı olması halinde kesilmeleri yasak.

RWE’NİN KÖMÜR KAYNAKLI ELEKTRİK ÜRETİMİ AZALABİLİR

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler