1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE&Turcas Denizli santrali pilot tesis

RWE&Turcas Denizli santrali pilot tesis

Enerji Günlüğü - RWE&Turcas Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesi için...

RWE&Turcas Denizli santrali pilot tesis

Enerji Günlüğü - RWE&Turcas Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesi için pilot tesislerden biri oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesinin gönüllü şirketleri arasında Denizli'deki bir doğalgaz çevrim santrali de yer aldı.

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ Denizli Santrali'nin de içinde yer aldığı proje; Ocak-Temmuz 2015 tarihleri arasında devam edecek.

Söz konusu proje kapsamında, nihai olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından emisyon izleme, raporlama ve doğrulama sistemi kurulması amaçlanıyor. Pilot uygulamalarla hem kurulmakta olan sistemin hem de emisyon raporlama yükümlülüğü bulunan paydaşların uygulamaya yönelik kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Sera gazı emisyonu izleme planı, sera gazı emisyon raporu ve doğrulama raporunun hazırlanmasına yönelik teknik destek sağlamak amacıyla projeye Denizli Santrali’ni gönüllü tesis olarak açan RWE & Turcas; uzman danışmanlar yönetiminde ilgili raporlamaların doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini ve sektördeki kapasite gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Elektrik Üreticileri Derneği ve EÜAŞ’ın da dahil olduğu sektör katılımcı ve temsilcileri ile proje kapsamında paydaş toplantıları yaparak, sektörel eğitimler de verdiği çalışmanın hazırlıkları 2012 yılından bu yana sürdürülüyor.

PETSCHKE: BİZİM İÇİN GURUR VESİLESİ

RWE & Turcas Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke "Elektrik sektöründe, İzleme Planı ve Emisyon Raporu hazırlanmasına yönelik pilot çalışmaların gerçekleştirilmesinde RWE & Turcas olarak yer almak bizim için büyük gururdur" dedi. Petschke; Türkiye’de enerji arz güvenliğini ve çevre dostu enerji üretimini destekleyerek, müşterilerine yenilikçi ürün seçenekleri sunmayı ve sektöre katkıda bulunmayı hedeflediklerini de ifade etti.

YENİ TEKNOLOJİ YÜKSEK VERİM

RWE, halen 48 milyar Euro cirosu, 60 bin çalışanı ile Avrupa’nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketinden birisi konumunda. RWE, Türkiye’de Turcas ortaklığındaki Denizli santralinde yapılan üretimle 3.5 milyon meskenin elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Yeni teknolojiye dayandığı için yüksek verimliliğe sahip olması, RWE&Turcas Denizli Santrali'nin yıllık çalışma süresinin, eski teknolojiye dayalı pek çok gaz çevrim santralinden daha uzun olmasını, dolayısıyla karlılığının yüksek kalmasını sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler