1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S. Arabistan Asya ve ABD’ye petrol fiyatını arttırdı

S. Arabistan Asya ve ABD’ye petrol fiyatını arttırdı

Suudi Arabistan, Ocak ayı için Asya yapacağı satışlarda petrolün varil fiyatını Aralık ayına oranla 0,60 dolar, ABD’ye de 0,40 ila 0,60 dolar arasında arttırdı.

S. Arabistan Asya ve ABD’ye petrol fiyatını arttırdı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Ocak ayı için Asya yapacağı satışlarda petrolün varil fiyatını Aralık ayına oranla 0,60 dolar, ABD’ye de 0,40 ila 0,60 dolar arasında arttırdı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve ortaklarının (OPEC +) üretim artışı kararı almalarının ardından Suudi Arabistan da petrol fiyatlarına zam açıkladı. Suudi kamu petrol şirketi Saudi Aramco, yaptığı açıklamada, Asya ve ABD’ye satılacak her çeşit petrolün Ocak ayı fiyatlarının arttırıldığını duyurdu. 

Şirket, Asya’ya petrol fiyatlarını Aralık ayına göre 60 sent yükselterek gösterge petrolün varil başına 3,30 dolar üzerine çıkardı. ABDli müşterileri içinse Ocak ayı petrol fiyatlarını 40 sent ila 60 sent arasında arttırdı. Aramco için görece küçük bir piyasa olan Avrupa için ise fiyatlar düşürülecek.

Fiyat artışları, Suudi Arabistan’ın, Omikron varyantının yayılmasına karşın, güçlü talebin sürmesini beklediği şeklinde yorumlandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler