1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S.Arabistan petrol ihracatını sınırlayacak

S.Arabistan petrol ihracatını sınırlayacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Ağustos ayında petrol ihracatını günde 6.6 milyon varil ile sınırlayacak.OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin oluşturduğu...

S.Arabistan petrol ihracatını sınırlayacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Ağustos ayında petrol ihracatını günde 6.6 milyon varil ile sınırlayacak.

OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin oluşturduğu teknik komitenin dün Rusya'da gerçekleştirdikleri toplantıdan petrol piyasasının dengeye gelmesini hızlandırmak için Suudi Arabistan'ın petrol ihracatını kısma kararı çıktı. 

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid El-Falih, ülkesinin petrol ihracat limitini Ağustos ayında günde 6.6 milyon varil ile sınırlayabileceğini kaydetti. Suudi Arabistan bir yıl önce bu miktarın yaklaşık bir milyon varil üzerinde petrol ihraç ediyordu. 

Falih ayrıca OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin üretimi kısma kararını Mart 2018 tarihinden sonra da uzatabileceğini ama şimdilik bunu kararlaştırmak için erken olduğunu da kaydetti. Falih petrol üretimini kısma anlaşmasına ülkelerin bağlı olduğunu belirtti.

Öte yandan petrol fiyatları Suudilerin ihracatı sınırlama kararı ile dün yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı 48.50 dolar oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler