1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SAA güneşte yüzde yüz otomatik üretime ulaştı

SAA güneşte yüzde yüz otomatik üretime ulaştı

Enerji Günlüğü - Alman otomasyon şirketi SAA, Tayvan'daki fabrikasında güneş enerjisi ürünlerinde yüzde yüz otomatik üretime ulaştı.Bereket enerji...

SAA güneşte yüzde yüz otomatik üretime ulaştı

Enerji Günlüğü - Alman otomasyon şirketi SAA, Tayvan'daki fabrikasında güneş enerjisi ürünlerinde yüzde yüz otomatik üretime ulaştı.

Bereket enerji ile güneş hücresi yatırımı için sözleşme imzalayan Alman otomasyon şirketi Symtek Automation Asia (SAA) PV bölüm başkan yardımcısı Tobias Rapp, 2015 Taiwan PV Fuarı kapsamında bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki fabrikalarında neredeyse yüzde yüz otomatik üretime ulaştıklarını söyledi.

Güneş enerjisi hücre ve ekipman üretiminde ehimleme, kesme, birleştirme, printing, taşıma vb tüm işlemlerin otomatik yapıldığını ifade eden Rapp, inter-lojistik sistemiyle yeni geliştirdikleri güneş wafer taşıyıcısı makina hakkında da bilgi verdi. Rapp, makina ile waferların insan eli değmeden güvenli bir şekilde bir yerden başka bir yere taşınabileceğini ifade etti. Güneş yatırımcısının önünü göremediğini ifade eden Rapp, bu tür otomasyon destekleriyle güneş yatırımcısına güven verildiğini ifade etti.

Büyük bir potansiyele sahip olduğu için çalışmalarını Asya'ya yoğunlaştırdıklarını ifade eden Rapp, Tayvan'da neredeyse yüzde yüz otomatik üretime ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'de Bereket Enerji ile güneş hücresi ve panel üretimi projesi anlaşmaları olduğunu ve görüşmelerin sürdüğü bilgisini veren Rapp, ayrıca güneş yatırımlarının pahalı olduğu gibi yaygın bir inanışın olduğunu ama güneş yatırımlarının kömür ve nükleerden daha ucuz olduğunu da vurguladı.

Sabiha KÖTEK - Tayvan/ Taipei

Önceki ve Sonraki Haberler