1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı: 2015`te Enerjisa`da hedeflerimize ulaştık

Sabancı: 2015`te Enerjisa`da hedeflerimize ulaştık

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2015 yılında Enerjisa'da karlılık dahil bir çok hedefi başarıyla tamamladıklarını...

Sabancı: 2015`te Enerjisa`da hedeflerimize ulaştık

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2015 yılında Enerjisa'da karlılık dahil bir çok hedefi başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu çalışanlarına yönelik olarak yayımladığı yeni yıl mesajında 2015 yılını değerlendirirken, 2016 yılına ilişkin olarak beklentilerini dile getirdi. Sabancı, "Yıllardır büyük bir emekle yatırım yaptığımız Enerjisa’da yatırımlarımızı tamamlamaya çok yaklaşırken tüm zor pazar koşullarına rağmen karlılığın sağlanması ve burada hepsini tek tek sayamadığım tüm şirketlerimizde elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla yılı tamamlıyoruz." dedi.

2015'TE BİRÇOK HEDEFİMİZE ULAŞTIK

2015’te birçok hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Sabancı bunları şöyle sıraladı:

"Kordsa Global’in Endonezya’da ikinci fabrikasını açarak yıla başlamıştık. Yılın devamında ise Kordsa çeşitli sektörel ve inovasyon ödüllerinin sahibi oldu. Bu sene şirketlerimiz birçok başarılı ödüller aldı.

Temsa Otobüs’te en üst segment ürünü Maraton başta olmak üzere sekiz yeni ürün lansmanı; Çimsa Eskişehir ve Afyon fabrikalarına yaptığımız yeni yatırımlar; Carrefoursa’da Kiler ve diğer satın almalarla gelen rekor büyüme; Avivasa’nın 9 milyar TL ile fon büyüklüğünde sektörünün lideri olarak yılı tamamlaması; yıllardır büyük bir emekle yatırım yaptığımız Enerjisa’da yatırımlarımızı tamamlamaya çok yaklaşırken tüm zor pazar koşullarına rağmen karlılığın sağlanması ve burada hepsini tek tek sayamadığım tüm şirketlerimizde elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla yılı tamamlıyoruz."

ÖNCELİKLER DEĞİŞMEDİ

Sabancı, sürdürülebilirlik, inovasyon, kadınların çalışma hayatına katılımı ve toplumsal duyarlılık konularının yine öncelikleri olduğunu belirterek, bu çerçevede Sabancı Gönüllüleri programını hayata geçirdiklerini, Sabancı Altın Yaka Ödüllerini devam ettirdiklerini ve önlerinde, yepyeni hedefler, umutlar ve beklentilerle dolu bir yıl olduğunu ifade etti.

YÖNETME VE ÇALIŞMA ZAMANI

Petrol fiyatlarının bu kadar düşük olmasının Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu belirten Sabancı, 2,5 sene süren seçim ve geçiş döneminden sonra, tek parti iktidarıyla şimdi ‘yönetme’ zamanı olduğunu ifade etti. Sabancı, "Ortaya koyulan reform planı kapsamında, demokrasi ve toplumsal barış, hukukun üstünlüğü, serbest piyasayı öngörerek, piyasalarla güveni yeniden tazeleyecek uygulamaları yakından takip ediyoruz. Türkiye için bu dönemin büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Hayata geçirilecek reformların, ülkemizin ihtiyaç duyduğu büyük çapta bir üretim dönüşümüne ve yeni istihdam yaratma ihtiyacına yanıt olacağına inanıyoruz. Ve tabii ki, bu yönde atılacak her adımı bütün gücümüzle destekleyeceğiz." dedi.

PARİS ANLAŞMASININ UYGULANMASI HAYATİ

Bu yılın son günlerinde Paris’te gerçekleşen İklim Zirvesi kapsamında varılan geniş mutabakatın, dünyamız ve küresel enerji sektörü için önemli, müspet bir gelişme olduğuna dikkat çeken Sabancı, Paris Anlaşması’nın uygulanması, bütün ülkelerin geleceği ve sürdürülebilir yaşam için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

BİLGİ REKABETİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Dünya ekonomisindeki büyüme dinamiklerini şekillendiren ana unsurun ‘teknolojideki gelişmeler’ olduğunu kaydeden Sabancı, artık hizmetler sektörü ile sanayi sektörü arasındaki sınırlar kalkmak üzere olduğunu ve günümüzde maliyet rekabetinin temelini ‘bilgi rekabeti’ oluşturmaya başladığını belirtti.

Sabancı, "Dünya Endüstri 4.0 denilen 4. Endüstri Devrimi kavramını tartışıyor. Orta vadede ülkemiz açısından en önemli ekonomik gerekliliğimiz, bu sürece tüm sistemlerimizle ayak uydurmamızdır." dedi.

AB ile ilişkilerdeki olumlu yeni seyir ve iki yıl aradan sonra yeni bir faslın açılmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade eden Sabancı, Rusya ile yaşanan olayların bir an önce sağduyuyla çözüme kavuşturulması, birbiriyle bu kadar yoğun ekonomik ilişkileri olan iki komşu ülke arasında güvenin kısa sürede yeniden tesis edilmesini umduklarını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler