1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı: Enerji sektöründe mali sürdürülebilirlik şart

Sabancı: Enerji sektöründe mali sürdürülebilirlik şart

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, rekabetçi bir enerji ekosistemi için finansal sürdürülebilirliğe ihtiyaç...

Sabancı: Enerji sektöründe mali sürdürülebilirlik şart

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, rekabetçi bir enerji ekosistemi için finansal sürdürülebilirliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen Enerji Konferansı’nın açılışında konuştu. Elektrik sektöründe son dönemde son kaynak tedarik tarifesiyle ilgili atılan adımların rekabetçiliği sağlamak bakımından önemli rol üstlendiğini söyledi. Teknolojinin dönüştürücü etkisinin de sektöre eşsiz fırsatlar sunmaya başladığını kaydeden Sabancı, “Ancak bu sektörün, daha verimli işlemesi ve tüm paydaşlar için daha fazla değer yaratılabilmesi için çok önemli bir şart var. O da, finansal sürdürülebilirliğin temin edilebilmesidir. Bugün enerji sektörümüz bu bakımdan zorlu bir süreçten geçiyor. Enerji sektörümüzü, bütüncül bir yaklaşım ile, mali sürdürülebilirlik bakımından daha iyi bir noktaya taşımamız gerekiyor. Bunun için öncelikle, sektörün sermaye yapısının yeniden gözden geçirilmesine ve yapılandırılmasına ihtiyaç vardır” dedi. 

“KADINLARIN ROLÜNÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Diğer pek çok alanda olduğu gibi enerjide de sanayi-üniversite işbirliklerini çok önemsediklerini söyleyen Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Enerji sektöründe kadınların rolünü de çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Üniversitemizde; IICEC ve Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezimiz (SU Gender) arasında çok önemli bir işbirliği gelişiyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın da desteklediği bu önemli platform; enerji alanında çalışan kadınların global anlamda desteklenmesini hedefleniyor.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler