1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı: Fatih Birol`ün seçilmesi gurur verici

Sabancı: Fatih Birol`ün seçilmesi gurur verici

Enerji Günlüğü - Güler Sabancı, Dr. Fatih Birol Uluslararası Enerji Ajansı (UEA/IEA) İcra Direktörü seçilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.Sabancı...

Sabancı: Fatih Birol`ün seçilmesi gurur verici

Enerji Günlüğü - Güler Sabancı, Dr. Fatih Birol Uluslararası Enerji Ajansı (UEA/IEA) İcra Direktörü seçilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Onursal Başkanı Dr. Fatih Birol'ün, IEA İcra Direktörü seçildiği hatırlatıldı. Birol'un, enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşu konumundaki, Paris'te yerleşik IEA İcra Direktörlüğüne üye 29 ülke arasında sağlanan oydaşma ile seçilerek, ajans tarihinde tüm ülkelerin desteğiyle seçilen ilk İcra Direktörü olduğuna dikkat çekildi.

1995 yılından bu yana çalıştığı IEA'da son 9 yıldır Başekonomistlik görevini yürüten Fatih Birol'un, analiz ve öngörüleriyle enerji alanında en güvenilir ve yol gösterici kaynak kabul edilen "Dünya Enerji Görünümü" Raporunun hazırlanmasından sorumlu olduğuna vurgu yapıldı.

Fatih Birol'un, 2011 yılında Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi IICEC’in kuruluşuna öncülük ederek bu merkezin Onursal Başkanlığı'nı da üstlendiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Birol, Türkiye’deki çalışmalarını Sabancı Üniversitesi IICEC çatısında yürütüyor" denildi.

Fatih Birol’un yeni göreviyle ilgili açıklama yapan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı şunları söyledi:

"IICEC’in kuruluşundan beri Onursal Başkanlığını yürüten Dr. Fatih Birol’un 29 üye ülkenin tamamının desteği ile UAE’ye seçilen ilk İcra Direktörü olması Sayın Birol’un şahsında ve enerji sektörü için son derece gurur verici ve önemli bir gelişmedir. Enerji ve iklim konularının tüm dünyada gündemin başında olduğu ve bir dönüm noktasını yaşadığı günümüzde Sayın Birol’un bu göreve seçilmesinin önemi daha da artıyor."

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi IICEC, enerji sektörüne; küresel yapıda, hükümetler ve şirketler düzeyinde katılım ile "kutup yıldızı" olmak hedefiyle oluşturuldu. IICEC , 2011 yılından beri Dr. Fatih Birol’un liderliğinde yürütülen çalışmalarla enerji alanında uluslararası çapta bir platform oldu. 

FATİH BİROL IEA İCRA DİREKTÖRÜ!

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ'DAN FATİH BİROL'A TEBRİK

Önceki ve Sonraki Haberler