1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Sabancı, GE`den enerji yöneticisi transfer etti

Sabancı, GE`den enerji yöneticisi transfer etti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı'na Kürşat Özkan atandı.Sabancı Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Sabancı...

Sabancı, GE`den enerji yöneticisi transfer etti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı'na Kürşat Özkan atandı.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine, daha önce GE ve Gama'da üst düzey yöneticilik yapan Kürşat Özkan atandı. Kürşat Özkan Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman’a bağlı olarak görev yapacak.

SELAHATTİN HAKMAN: ÖZKAN ÖNEMLİ KATKI YAPACAK

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman atamayla ilgili yaptığı açıklamada Kürşat Özkan'ın uluslararası bilgi ve yönetim deneyimi ve dinamizmi ile, Sabancı Enerji Grubu’nun, gerek yeni ortağı (E.ON) ile birlikte Enerjisa’nın iddialı liderlik hedeflerini gerçekleştirmesine, gerekse bunun dışındaki büyüme hedeflerine ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağını belirtti.

ÖZKAN: BÜYÜME ODAKLI TAKIM HEYECAN VERİCİ

Sabancı Holding Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine Kürşat Özkan atanan Kürşat Özkan ise "Yükselen Türkiye’nin lider kurumu Sabancı Holding’de görev almak ve hızla gelişen enerji sektöründe büyüme odaklı bir takımın parçası olmak bana gurur veriyor. 21 yılı aşan uluslararası tecrübeden sonra Sabancı Topluluğu çatısında ülkeme değer katmak ve yeni bir stratejinin parçası olmak heyecan verici" diye konuştu.

ODTÜ MEZUNU, GE TÜRKİYE CEO'SU İDİ

1987 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni bitiren ve 1999 yılında Xavier Üniversitesi’nde MBA yapan Kürşat Özkan, 2002-2012 yılları arasında GE Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2000-2012 yılları arasında Tusaş Motor Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 2007-2012 yıllarında GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Özkan, yine 2007-2012 arasında YASED Yönetim Kurulu üyeliği ve 2002-2012 yılları arasında da DEIK-TAIK İcra Kurulu üyeliği yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler