1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sabancı Gönüllüleri’nin web sitesi yayında

Sabancı Gönüllüleri’nin web sitesi yayında

Enerji Günlüğü - Sabancı Gönüllüleri programına ilişkin tüm gelişmeler takip edilebileceği web sitesi yayına girdi.Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan...

Sabancı Gönüllüleri’nin web sitesi yayında

Enerji Günlüğü - Sabancı Gönüllüleri programına ilişkin tüm gelişmeler takip edilebileceği web sitesi yayına girdi.

Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı olarak hayata geçen Sabancı Gönüllüleri’nin web sitesi https://www.sabanci.com/sabanci-gonulluleri/index.html adresinde yayına girdi.

Sabancı Holding’in kurumsal internet sitesinin altında hizmete giren micro site üzerinden Sabancı Gönüllüleri programına ilişkin tüm gelişmeler takip edilebiliyor. Sayfa üzerinden programa ilişkin güncel bilgiler takip edilirken, gönüllü başvuruları da yapılabiliyor. Ayrıca, yine bu platform üzerinden kullanıcılar programa dair görüşlerini de paylaşabiliyor.

SABANCI GÖNÜLLÜLERİ PROJESİNİN İKİ AYAĞI VAR

Sabancı Holding’in 41 yıldır Sabancı Vakfı eliyle yürütülen hayır işlerinin etki alanını genişletmek ve tüm Türkiye’ye yaymak amacıyla hayata geçirdiği programı, iki ana platform üzerinden ilerliyor.

Birincisi online eğitimler, diğeri ise gönüllülük projeleri. Online eğitimler kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu kapsayacak 5 modülden oluşuyor. Söz konusu eğitim modüllerinin içeriklerinin oluşturulması konusunda Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu’ndan destek alınıyor. Modüller, “Kavramlar ve tanımlar”, “Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet”, “İş Dünyası ve Toplumsal Cinsiyet”, “Kadına Yönelik Şiddet” ve son olarak “Erken Evlilik” olarak belirlendi.Kadın ve toplumsal cinsiyet duyarlılığı konusundaki tüm bilgiler online eğitim aracılığı ile 60.000 Sabancı çalışanlarına aktarılacak.

Sabancı Gönüllüleri platformunun ikinci ayağı olan gönüllülük projelerinde de 7 merkezde toplam 40 şehirde eğitimler gerçekleştirilecek. Eğitimcilerle birlikte gönüllülük dinamikleri her ilde 500 gönüllü takım liderine aktarılacak. Daha sonra bu takım liderlerinin kendi şehirlerinde ve iş yerlerinde 10’ar kişilik ekipler kurarak bölgelerindeki kadına yönelik ihtiyaçları belirlemeleri istenecek. Böylece 5000 kişilik gönüllü ordusu oluşturulacak. Diğer yandan oluşturulacak proje havuzunda da projeler bir araya getirilecek ve bir sinerji yaratılacak. 9 yılın sonunda ise kadınlar, gençler ve engelliler olmak üzere bu üç konuda topluma kalıcı değerler yaratan 45.000 kişilik Sabancı Gönüllüsü meydana gelmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler