1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı Grubu, Enerjisa’yı halka açmayı düşünüyor

Sabancı Grubu, Enerjisa’yı halka açmayı düşünüyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı AvivaSa’yı gelecek yıl halka açacaklarını belirterek, “Enerji işimizi de...

Sabancı Grubu, Enerjisa’yı halka açmayı düşünüyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı AvivaSa’yı gelecek yıl halka açacaklarını belirterek, “Enerji işimizi de halka açmayı düşünüyoruz. Biz bunları sıraya koyduk. Kapalı değerleri ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

Güler Sabancı, VI. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında düzenlenen, "Şirketlerin Piyasa Değerinin Oluşmasında Kurumsal Yönetimin Etkisi" panelinde yaptığı konuşmada, yatırımcıların eskisine göre ne seçeceklerini, ne alacaklarını daha iyi bildiğini ifade etti. Holding olarak şirketlerinin değerini ortaya çıkarmak için 2014'de AvivaSA'yı halka açmak istediklerini açıklayan  Sabancı, şunları söyledi:
"Biz Sabancı Holding olarak mesela, 2012'de Teknosa şirketimizi halka açtık. Şeffaflık geldi. Teknosa'nın değerini Sabancı Holding içinde gizliydi ve yatırımcı analizlerinin verdiği değerler vardı. Halbuki şimdi piyasa açıldı Teknosa, gerçek değerini buldu. Biz buna devam etmek istiyoruz. Biz Sabancı Holding'de önümüzdeki yıl AvivaSA'yı açmayı düşünüyoruz. Enerji işimizi açmayı düşünüyoruz. Tabii her şirketin kendi özeli var. Ona bakmak lazım. Şu anda Sabancı Holding'de biz bunları sıraya koyduk, halka açmak istiyoruz. Neden? Kapalı olan değerleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Dünya genelinde bizim gibi holdinglerde yönetimde belli yüzde iskontolar vardır. Bunu göze alıyoruz. Çünkü öbürünü daha önemli buluyoruz."

ENERJİ MESELESİ ÖNEMLİ

Türkiye'nin önemli bir enerji meselesi bulunduğunu da belirten Sabancı, bu alanda cari açığı düşürücü yatırımların da kabul edildiğini gördüklerini söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için daha fazla sermaye birikimine ihtiyacı olduğunu anlatan Güler Sabancı, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için ortalama yüzde 6 büyümesi gerektiğini söyledi. Cari açığın da yüzde 6'nın altında tutulması gerektiğini vurgulayan Sabancı, orta vadede bu başarılabilirse Türkiye'nin sağlıklı büyüyebileceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler