1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sabancı Kardeşler`den 1 milyar dolarlık gemi filosu

Sabancı Kardeşler`den 1 milyar dolarlık gemi filosu

Enerji Günlüğü - Gemi fiyatlarındaki düşüşü fırsata çeviren Sabancı Kardeşler, aralarında tankerlerin de yer aldığı 21 gemiden oluşan 1 milyar...

Sabancı Kardeşler`den 1 milyar dolarlık gemi filosu

Enerji Günlüğü - Gemi fiyatlarındaki düşüşü fırsata çeviren Sabancı Kardeşler, aralarında tankerlerin de yer aldığı 21 gemiden oluşan 1 milyar dolarlık deniz ticaret filosu kurdu.

Dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte ucuzlayan gemi fiyatlarından yararlanan Ömer Sabancı ve Demet Sabancı Çetindoğan, 21 gemiden oluşan 1 milyar dolarlık ticaret filosu kurdu. Densa Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sabancı, Türkiye’deki teknoloji ile yüksek maliyet sorunları nedeniyle gemileri Japonya, Çin, Kore ve Vietnam’daki tersanelerde inşa ettirdiklerini söyledi. Bu yolla toplam taşıma kapasitelerinin 1.6 milyon DWT seviyesine ulaştığını belirten Hacı Sabancı, şu anda uluslararası sularda faaliyette olan 15 gemiye ek olarak yıl sonuna kadar 6 gemiyi daha teslim alacaklarını belirtti. Hacı Sabancı, "Hyundai’nin tersanelerinde üretilen bu gemilerin 5’i kuru yük, diğeri ise tanker olacak. Bu alanda büyümeye odaklandığımız için gelecek yatırımlarımızı çeşitli gemi türleri üzerinde yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ömer Sabancı, Başkan Yardımcılığı’nı ise Demet Sabancı Çetindoğan'ın yürüttüğü, 2008 yılında kurulan Densa Denizcilik, dökme yük gemileri için ticari, teknik, personel, sigortalar, ikmal gibi konularda komple işletmecilik hizmeti sunuyor. Taşımacılık ve lojistik hizmetler meslek grubundan İstanbul Ticaret Odası’na kayıt yaptıran şirketin merkezi Üsküdar’da.

Önceki ve Sonraki Haberler