1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Sabancı: Temiz enerji ve kadınlar aynı kaderi paylaşıyor!

Sabancı: Temiz enerji ve kadınlar aynı kaderi paylaşıyor!

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, inovasyona dayalı bir alan olan temiz enerji sektöründe kadınların eksikliğinin,...

Sabancı: Temiz enerji ve kadınlar aynı kaderi paylaşıyor!

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, inovasyona dayalı bir alan olan temiz enerji sektöründe kadınların eksikliğinin, sektörün gelişimi açısından olumlu bir durum olmayacağını söyledi. 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ABD'nin Boston şehrinde Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından düzenlenen “Temiz Enerjide Kadının Rolü” sempozyumunun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında, içinde bulunduğumuz nesil için çözülmesi gereken en önemli sorunun sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olduğunu vurgulayan Sabancı bu alanda kadınların rolüne ilişkin olarak şunları söyledi:

''Ne yazık ki temiz enerji, geçtiğimiz yüzyıl boyunca potansiyelinin altında kullanıldı ve kadınlar da, enerji ile ilişkili kararların dışında bırakıldı. Bu çerçeveden bakıldığında aslında, temiz enerji ve kadınlar birbirini tamamlıyor. Her ikisi de aynı kaderi paylaşıyor. Her ikisi de şimdiye kadar global ekonomide potansiyellerinin altında fayda sağladılar. Neyse ki gelecek onlara ait!

Dünya çapında yapılan temiz enerji yatırımları 263 milyar doları buluyor; bu rakam 2004 yılına kıyasla yüzde 600 oranında daha yüksek. Uluslararası Enerji Ajansı, önümüzdeki 25 yıl içinde dünyanın elektriğinin yarısının temiz enerji kaynaklarıyla temin edileceğini öngörüyor. Bu da, 6 trilyon dolara yakın bir yatırım demek oluyor. 2012 yılının sonunda, yaklaşık 5,2 milyon işletme temiz enerji sektörüne bağlandı. Ancak dünya çapında enerji sektörüne ait işgücü de ağırlıklı olarak erkeklerden oluşuyor”.

Konuşmasında Mayıs ayında Enerjisa'nın devreye aldığı 143 MW'lık Balıkesir RES projesinin direktörünün çok başarılı kariyeri olan bir kadın olmasından da çok büyük gurur duyduğunu ifade eden Sabancı, enerji sektöründe çalışmaları için daha fazla kadın mühendisi teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler