1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı: Türkiye yenilenebilirde Avrupa liderlerinden

Sabancı: Türkiye yenilenebilirde Avrupa liderlerinden

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında Avrupa’nın liderlerinden biri konumuna yükseldiğini söyledi. 

Sabancı: Türkiye yenilenebilirde Avrupa liderlerinden

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında Avrupa’nın liderlerinden biri konumuna yükseldiğini söyledi. 

'Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği İklim Krizi ve Türkiye' başlıklı IICEC Konferansı başladı. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji talebinde güçlü gelişim potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Güler Sabancı, son 20 yılda yapılan çalışmalarla dünyanın en büyük en dinamik enerji pazarlarından biri haline gelen Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında Avrupa’nın liderlerinden biri konumuna yükseldiğini söyledi. 

“İKLİM VE ENERJİ BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ”

Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi IICEC’in Sabancı Üniversitesi’nin, iklim ve enerjinin birbirinden ayrılamayacağı yaklaşımı ile kurulduğunu kaydeden Güler Sabancı, kamu, özel sektör ve akademiyi bir araya getiren daha güvenli ve daha temiz bir enerji geleceğini destekleyecek hedeflere yönelik çalışmalara devam ettiğini anlattı. 

IICEC’in sektöre katkılarını arttırdığını kaydeden Sabancı, Türkiye’nin eneri görünümü, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji raporlarından sonra bu yıl da yeşil hidrojen raporunu tamamladığını anlattı. 

Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi’nin iklim ve enerjiyi birbirinden ayrılmayacağı yaklaşımı çerçevesindeki çalışmalara katkılarının devam edeceğini vurguladı.

Mehmet KARA-Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler