1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı Üniversitesi Power MBA 3. mezunlarını verdi

Sabancı Üniversitesi Power MBA 3. mezunlarını verdi

Enerji sektörüne 86 yeni vizyoner yönetici... Enerji sektörünün ilk kapsamlı profesyonel gelişim programı Sabancı Üniversitesi Power MBA üçüncü döneminde 86 mezun verdi.

Sabancı Üniversitesi Power MBA 3. mezunlarını verdi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, 2021 yılında başlattığı profesyonel gelişim programı Power MBA ile kariyerini enerji alanında sürdürmek isteyenlere eğitim fırsatı sunmaya devam ediyor.

Şubat ayında tamamlanan Power MBA programı üçüncü dönemine Enerjisa Üretim çalışanlarının yanı sıra Türkiye genelinde ve uluslararası alanda enerji sektöründe yer alan özel firma, kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanları da katıldı. Toplam dokuz ay süren programda enerjinin dışında finans, bankacılık, danışmanlık ve mühendislik gibi birçok farklı alandan katılımcılar da yer aldı.

power-mba-3-donem.jpg11 YABANCI KATILIMCI, 86 MEZUN

Sabancı Üniversitesi Power MBA, sadece Türkiye sınırları içinde değil, aynı zamanda Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Suudi Arabistan ve İngiltere'den gelen 11 yabancı katılımcıyla da uluslararası bir boyuta ulaştı. Yaklaşık 128 saat süren Power MBA’in üçüncü döneminde toplam 86 kişi mezun oldu.

KÜRESEL VİZYON EDİNDİRME

Enerjisa Üretim yetkilileri Power MBA programını, enerji sektörünün küresel bir perspektife sahip olması ve çeşitli coğrafyalardan gelen profesyonellerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları açısından önemli bir adımı olarak değerlendirdi. Yetkililer, Power MBA’in katılımcıların kariyerlerine katkı sağlamanın yanında, sektörler arası etkileşimi artırarak küresel bir vizyon edinilmesini de sağladığına işaret etti.

aysegul-gurkale-power-mba.JPEGGÜÇLÜ BİR İLİŞKİ AĞI İÇİN ADIM

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Power MBA'nin son döneminin 46 farklı kuruluş ve 6 farklı ülkeden katılımcılarla tamamlandığını belirti. Power MBA programının önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini kaydeden Gürkale, “Katılımcı sayısının önümüzdeki dönemde daha da artacağına inanıyoruz” dedi. Ayşegül Gürkale, Power MBA kapsamındaki networking etkinlikleri ve buluşmaların, ekip ruhu oluşturma ve sektörde çeşitli bakış açılarına erişim sağlama konusunda olumlu geri bildirimler aldığını kaydetti.

PROGRAM, MEZUNLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Ayşegül Gürkale, Power MBA programına katılıp mezun olanlarla da ilişkilerin devam ettiğini vurguladı. Mezun katılımcılar için Power MBA Alumni programını hayata geçirdiklerini anlatan Gürkale şöyle devam eti:

“Bu program aracılığıyla, iş dünyasındaki değişimlere ayak uydurabilmeleri için sürekli destek sunmayı taahhüt ediyoruz. Alumni ile öğrenim, gelişim ve etkileşim fırsatları sunarak güçlü bir topluluk oluşturduk. Geçmiş başarılarımıza ilhamla, önümüzdeki dönemde daha da büyüyecek ve katılımcılarımıza daha fazla değer katacağımıza inanıyoruz. Sizleri, güçlü bağlarımızı daha da pekiştirmeye davet ediyoruz” dedi.

DÖRDÜNCÜ DÖNEM MAYIS’TA BAŞLIYOR

Program içerikleri Enerjisa Üretim ile Sabancı Üniversitesi EDU Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen ve Sabancı EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya ile birlikte tasarlandı. Eğitim dört modülden oluşurken, ilk üçmodülde enerji kaynakları ve teknolojileri, strateji ve yatırımlar, proje yönetimi, finans, mevzuat, çevre, iklim, sürdürülebilirlik, enerjinin geleceği, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri, santral işletme ve bakımı, varlık yönetimi, ticaret, veri analitiği ve dijitalleşme gibi konular işlendi. Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim perspektifinde uzman çalışanlarının eğitmenliği ile Dijitalleşme, Strateji, Ticaret, İşletme teknik ve Enerjide Yetenek Yönetimi konularına yer verildi. Power MBA’in bir sonraki dönemi 10 Mayıs 2024’te başlayacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler