1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı’nın hedefi 2020 yılına kadar 4.000 MW yenilenebilir enerji

Sabancı’nın hedefi 2020 yılına kadar 4.000 MW yenilenebilir enerji

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, hedeflerinin 2020 yılına kadar 4000 MW yenilenebilir enerji kaynağını...

Sabancı’nın hedefi 2020 yılına kadar 4.000 MW yenilenebilir enerji

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, hedeflerinin 2020 yılına kadar 4000 MW yenilenebilir enerji kaynağını işletime açmak olduğunu belirtti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Boston'da Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından düzenlenen "Temiz Enerjide Kadının Rolü" sempozyumunun açılışında konuştu. Hedeflerinin 2020 yılına kadar, 4.000 MW yenilenebilir enerji kaynağını işletime açmak olduğunu belirtti. Sabancı, bunun da toplam portföyün yarısından fazlası anlamına geldiğini ve Enerjisa'nın yenilenebilir enerji konusunda da lider olacağını ifade etti.

EN ÖNEMLİ SORUN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ENERJİ SİSTEMİ OLUŞTURMAK

Çözülmesi gereken en önemli sorunun sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olduğunu ifade eden Sabancı, ülke ekonomilerinin gelişimi ve bunları destekleyecek enerji tedariği yöntemlerine dair alınacak kararların toplumları şekillendireceğini bildirdi.

Dünya çapında yapılan temiz enerji yatırımlarının 263 milyar doları bulduğunu, bu rakamın 2004 yılına oranla yüzde 600 oranında yüksek olduğunu kaydeden Sabancı, Uluslararası Enerji Ajansı'nın ileriki 25 yıl içinde dünyanın elektriğinin yarısının temiz enerji kaynaklarıyla temin edileceğini öngördüğünü, bunun da 6 trilyon Dolara yakın bir yatırım anlamına geldiğini ifade etti.

“TOPLULUK OLARAK ÇOK ZENGİN BİR ENERJİ ÜRETİMİ PORTFÖYÜNE SAHİBİZ”

Türkiye'nin enerji piyasasındaki özelleştirme ve liberalleşme uygulamalarını başarıyla yürüttüğünü, kendilerinin de bu başarılı politika ve uygulamalara duydukları güvenle yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Sabancı, topluluk olarak çok zengin bir enerji üretimi portföyüne sahip olduklarını vurguladı.

Enerjisa'nın toptan satış, dağıtım ve perakende satışa yönelik faaliyet gösterdiğini dikkat çeken Sabancı, enerji tasarruflu teknolojilerin kullanımının, Enerjisa'nın sektörel planında ve ilişkili faaliyetleri noktasında önemli bir öncelik olacağının altını çizdi.

Sabancı, temiz enerjiye verilen önemin, yatırımların ve operasyonların tamamına yansıdığını vurgulayarak, Türkiye'nin önde gelen özel enerji şirketinde karar alıcı bir liderlik rolünü üstlenmenin ise kendisi için çok değerli olduğunu kaydetti.

Bundan sonraki yüzyılda enerji, enerjiyi elde etme, dağıtma ve kullanma yöntemlerinin; küresel ekonomi, küresel emniyet ve dünyanın geleceği açısından çok büyük bir önem kazanacağını belirten Sabancı, temiz enerjinin çok yönlü bir konu olduğunu, inovasyon ihtiyacı olduğunu ve İleri teknoloji gerektiğini ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler