1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı`nın ortağı E.ON İtalya’dan çekiliyor

Sabancı`nın ortağı E.ON İtalya’dan çekiliyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın en büyük enerji şirketi E.ON İtalya’daki çalışmalardan çekilme kararı aldı. Şirket, tahmini değeri 2 milyar dolardan...

Sabancı`nın ortağı E.ON İtalya’dan çekiliyor

Enerji Günlüğü - Almanya’nın en büyük enerji şirketi E.ON İtalya’daki çalışmalardan çekilme kararı aldı. Şirket, tahmini değeri 2 milyar dolardan fazla olan sanayi kaynaklarına potansiyel bir alıcı arıyor.

Handelsblatt sitesinde şirket kaynaklarına dayandırılarak verilen habere göre, şirketin İtalya’daki çalışmalardan çekilme kararı henüz çok erken bir aşamada ama karar alınmış durumda.

E.ON şirket sözcüsü AFP’ye verdiği demeçte, “ İtalya varlıklarımızın olası satışına ilişkin uzun zamandır söylentiler var. Biz daima portföyümüzü optimize etme stratejik seçeneklerini inceliyoruz, buna İtalya’daki varlıklarımız da dahil” ifadesini kullandı.

E.ON geçmişte Avrupa’nın en büyük oyuncularından biri olma isteminin bir parçası olarak İspanya, Fransa ve İtalya’da 11.5 milyar Euro’luk yatırım yaptı. Ancak İtalya’ya girdikten altı yıl sonra şirket buradaki hedefini azalttı ve artık Güney Avrupa’da genişlemek istemiyor.

E.ON’un internet sitesine göre, E.ON İtalya 6 GW kapasiteye sahip yaklaşık bir milyon müşteriye sahip olan İtalya’nın en büyük beş şirketi arasında yer alıyor. 

Çeviri-derleme: Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler