1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sabiha Gökçen Havalimanında yakıt depolama kapasitesi arttırılacak

Sabiha Gökçen Havalimanında yakıt depolama kapasitesi arttırılacak

Global Terminal Hizmetleri A.Ş., 86 milyon TL yatırımla Sabiha Gökçen Havalimanında uçaklar için JetA1 yakıtının depolanacağı tank çiftliği kurup işletecek. 

Sabiha Gökçen Havalimanında yakıt depolama kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Sabiha Gökçen Havalimanında uçaklar için JetA1 ürünü depolanacak. Bu amaçla her biri 5.000 m3 kapasiteli olmak üzere 4 (dört) adet akaryakıt tankı kurulacak.

İstanbul İli, Pendik İlçesi’nde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanında hali hazırda hava araçları için JetA1 ürününün depolandığı her biri 5.000 m3 kapasiteli olmak üzere 4 (dört) adet akaryakıt tankı bulunmaktadır. Ancak artan ihtiyaca cevap verebilmek ve arz çeşitliliğini geliştirmek amacıyla yeni bir tank çiftiğinin kurulması gündeme geldi. Tank çiftliğinin kurulması ve işletilmesi işinin 20 yıllığına verildiği Global Terminal Hizmetleri A.Ş. tarafından Havalimanı sınırları içerisinde yaklaşık 14 bin m2’lik alan üzerinde uçaklara yakıt temin edebilmek amacıyla toplam 20 bin m3 kapasiteli Akaryakıt Depolama Tesisi kurulması planlanıyor.  

486 milyon TL değerindeki proje kapsamında her biri 5.000 m3 kapasiteli olmak üzere 4 (dört) adet akaryakıt tankı, 1 adet yangın suyu pompa dairesi, 4 adalık kamyon boşaltım peronu, 1 adet yangın tankı, idari bina, depo binası, interseptör ve hidrant sistemi inşa edilecek. Depolama tesisinden aprona kadar uzanan mevcut hidrant hattına iletilen yakıt, dispenser vasıtasıyla uçağa ikmal edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler