1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Safi Katı Yakıt, Aliağa’da kömür tesisi kuracak

Safi Katı Yakıt, Aliağa’da kömür tesisi kuracak

İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulacak tesiste yılda 448 bin 800 ton ithal kömür paketlenerek piyasaya sunulacak.

Safi Katı Yakıt, Aliağa’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Safi Katı Yakıt, 36 milyon TL yatırımla İzmir’in Aliağa ilçesinde ithal kömürlerin depolanacağı, elenip paketleneceği bir tesis kurup işletecek.

Safi Holding şirketlerinden Safi Katı Yakıt San. Ve Tic. AŞ İzmir şubesi tarafından İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içinde kömür depolama eleme ve paketleme tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 36 milyon TL değerindeki proje kapsamında yurt dışından denizyolu ile ithal edilen linyit taşkömürü, Nemrut limanından kamyonlar ile getirilecek. Faaliyet alanında 4 farklı ölçüde boyutlandırılan kömürler paketlenecek ve yakıt olarak kullanılmak üzere bayilere sevk edilecek. 

Proje kapsamında kömür sadece eleme ve depolama yapılacak olup, kırma ve öğütme işlemleri yapılmayacak. Tesisin eleme kapasitesi yılda 510 bin ton olacak. Elenen kömürün ortalama %12,5’u toz kömür olarak çıkıyor. Tesiste 5 adet paketleme makinesinde elenen ve tasnif edilen kömürler 25 ve 40 kg’lık torbalara konularak paketlenecek. Tesiste yılda 448 bin 800 ton kömür paketlenecek.

Sahada ayrıca kömür depolama alanı da düzenlenecek. Alanda 173 bin ton kömür depolanabilecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler