1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Safkar Soğutmacılık Emiralem tesisinin enerjisini güneşten karşılayacak

Safkar Soğutmacılık Emiralem tesisinin enerjisini güneşten karşılayacak

Safkar Ege Soğutmacılık, enerji maliyetlerinde tasarruf sağlamak amacıyla Emiralem tesisine 750 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kuracak.

Safkar Soğutmacılık Emiralem tesisinin enerjisini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Safkar Ege Soğutmacılık, enerji maliyetlerinde tasarruf yapabilmek için enerjisini güneş enerjisi santralinden karşılamak üzere 11 milyon liralık yatırım yaptı.

Araç üstü klima sistemleri üreten Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret AŞ [SAFKR], Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma amaçlarından birisi olan "Erişilebilir ve Temiz Enerji" amacına katkı ve maliyetlerde tasarruf sağlamak amacıyla elektrik ihtiyacını güneş enerjisi santralinden (GES) karşılamayı planlıyor. Bu doğrultuda Safkar Ege Soğutmacılık, İzmir Emiralem mevkiinde inşa edilen tesisin yaklaşık 5 bin m2 çatı alanı üzerine 750 kWp enerji üretimi sağlayacak GES kuracak. Şirket söz konusu yatırımın maliyetini yaklaşık 11 milyon lira olarak belirtti.

Safkar, yatırıma ilişkin gerekli prosedürleri gerçekleştirmek, ihtiyaç duyulan tüm işlerle ilgili olarak araştırma yapmak, gerekli yasal başvuruları yapılmak ve ilgili firmalarla sözleşme imzalamak için çalışmalara başlandığını aktardı. Ayrıca şirket, yatırım teşvik uygulamalarında sağlanan destek unsurlarından faydalanılabilmesi amacıyla ilgili teşvik kapsamı içerisinde resmi kurum ve kuruluşlara gerekli başvuruların yapılmasına karar verdi.

Ayrıca şirket, çatısına GES kurulması planlanan İzmir’in Menemen ilçesi Emiralem mevkiinde bulunan tesisinde klima ve soğutucu imalatında kullanılan metal aksamların üretimini gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler