1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sağanak Enerji Kandıra’da 49 MW’lık RES kuracak

Sağanak Enerji Kandıra’da 49 MW’lık RES kuracak

Sağanak Enerji, 125 milyon lira yatırımla Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde 49 MW kapasiteli Kandıra Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurup işletecek.

Sağanak Enerji Kandıra’da 49 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Sağanak Enerji, 125 milyon lira yatırımla Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde 49 MW kapasiteli Kandıra Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurup işletecek.

Sağanak Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Kocaeli İli, Kandıra İlçesi sınırları içerisinde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla 49 MW kurulu gücünde Kandıra Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Santral için yaklaşık 125 milyon lira yatırım yapılacak. 

Proje kapsamında 4,9 MW gücünde toplam 10 adet rüzgar türbini kurulacak. rüzgar türbinleri ile üretilen elektrik her bir ünite için tesis edilen transformatörler vasıtası ile orta gerilime dönüştürülecek. Proje sahasında planlanan 10 adet türbin yer altı ve yerüstü kabloları ile kontrol binası inşa edilecek olan şalt merkezine bağlanacak.

Ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak öngörülen santralde üretilen elektrik enerji Nakil Hattı ile enterkonnekte sisteme bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler