1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor

Sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor

Sağlıkta temiz enerji kullanımı için Enerjisa Enerji ve MLP Care’in yaptığı iş birliği kapsamında Çankırı, Yozgat, Sivas ve Gaziantep illerindeki 7 farklı noktada Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.

Sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji ve MLP Care işbirliği ile sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor. İş birliği ile Türkiye’nin 4 ilinde 7 farklı noktada güneş enerjisi santralleri kurulacak. 

MLP Care ve Enerjisa Enerji, YEO Teknoloji’nin çözüm ortağı olarak katkı sunacağı Güneş Enerjisi Santrali (GES) projeleri için bir araya geliyor. Sağlık sektörü için öncü olacak bu iş birliği ile Türkiye’nin 4 ilinde 7 farklı noktada güneş enerji santralleri kurulacak. Santrallerde üretilen yılda ortalama 112,401 GWh elektrik ile MLP Care bünyesindeki hastanelerin enerji ihtiyacı temiz kaynaklardan karşılanacak ve yıllık 73 bin ton karbon salımının da önüne geçilecek.

Proje; Çankırı, Yozgat, Sivas ve Gaziantep illerindeki 7 farklı noktada Güneş Enerjisi Santrali (GES) projelerinin kurulması ve işletilmesini kapsıyor. GES’lerin kurulu gücü yaklaşık 75 MWp olacak ve MLP Care’in Türkiye’de hizmet veren 27 Medical Park ve Liv Hospital şubelerinin enerji ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacak.

Enerjisa Enerji’nin ‘İşimin Enerjisi’ çözümleri kapsamında hayata geçecek tesislerin 7 yıllık sözleşme süresince tüm bakım, onarım ve işletme çalışmaları da Enerjisa Enerji tarafından yapılacak. GES’lerde üretimin 2024 yılında başlaması planlanıyor.

YEO Teknoloji de arazilerin bulunması, izin süreçlerinin yürütülmesi, detay mühendislik çalışmalarının yapılması ve santrallerin inşası konularında  projenin çözüm ortağı olarak yer alacak.

SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN ÖRNEK ALACAĞI BİR PROJE

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, 2020’den beri geliştirdikleri İşimin Enerjisi projeleri arasında sağlık sektöründe gerçekleştirdikleri birçok enerji verimliliği uygulamaları olduğunu belirterek, “Yurtiçi ve yurtdışındaki hastaneleri ile sağlık sektörüne yön veren bir kurum olan MLP Care ile Güneş Enerjisi Santrali projesinde ortak paydada buluşarak ülkemize ve doğaya değer katacak bir eser bırakmak, sağlık sektörünün de örnek alacağı bir projeye imza atmak hepimiz için mutluluk verici. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler ederim” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler