1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şah Oil, Mersin’de madeni yağ üretecek

Şah Oil, Mersin’de madeni yağ üretecek

Mersin’in Akdeniz ilçesinde kurulacak olan tesiste atık yağlar değerlendirilerek yılda 21 bin 150 ton madeni yağ ve 5.288 ton/yıl gres yağ üretilecek. 

Şah Oil, Mersin’de madeni yağ üretecek

Enerji Günlüğü - Şah Oil, 50 milyon lira yatırımla Mersin’de kuracağı tesiste yılda 24 bin ton atık madeni yağ işleyecek. Elde edilen baz yağ ve dip ürün (bitüm) kullanılarak madeni yağ ve gres yağı üretecek.

Şah Oil Madeni Yağ Geri Kazanım Nakliye İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., çağımızın en önemli problemlerinden biri olan atık yağların, rafinasyon teknolojisi ile baz yağa dönüştürülmesi için yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Şirket tarafından Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nacarlı OSB Mahallesinde 4 bin 444 metrekarelik alanda “Atık Yağ Geri Kazanım Ve Baz Yağ, Madeni Yağ, Gres Yağı, Asfalt Emülsiyonu Üretimi” işletmeciliğinin yapılması planlanıyor.  

50 milyon lira değerindeki proje kapsamında 2 bin metrekarelik kapalı alan içerisinde madeni yağ üretim ve dolum alanı, atık yağ geri kazanım alanı, asfalt emülsiyonu ve gres yağ üretim ve dolum alanı, laboratuvar, idari bina, ambalajlama ve sevkiyat alanları bulunacak. Açık alanda ise atık yağ tank grubu, soğutma kulesi ve geçici atık depolama alanı bulunacak.

Tesiste yılda 24 bin ton atık madeni yağ işlenerek 14 bin 400 ton/yıl baz yağ ve 2400 ton/yıl dip ürün (bitüm) elde edilecek. Ayrıca yılda 21.150 ton madeni yağ imalatı ve yılda 5.288 ton gres yağ imalatı gerçekleştirilecek. İmalat aşamasında gerekli olan toplam 22.208 ton baz yağın 14.400 tonu işletmede atık yağ geri kazanımından elde edilmiş baz yağdan geriye kalan 7.808 ton baz yağ ise iç veya dış piyasalardan satın alma yoluyla temin edilecek.

Tesiste gerçekleştirilecek yılda 5.288 ton asfalt emilsiyonu imalatı için gerekli olan 3.700 ton dip ürünün (bitüm) 2.400 tonu atık yağ geri kazanımı sırasında oluşan dip üründen geriye kalan 1.300 ton dip ürün (bitüm) ise iç veya dış piyasalardan satın alma yoluyla temin edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler