1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sahraaltı Afrika`ya güneş enerjisi desteği

Sahraaltı Afrika`ya güneş enerjisi desteği

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin enerji kıtlığı yaşayan Sahraaltı Afrika’ya 100 güneş modülü kuracağını...

Sahraaltı Afrika`ya güneş enerjisi desteği

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin enerji kıtlığı yaşayan Sahraaltı Afrika’ya 100 güneş modülü kuracağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Sahraaltı Afrika ülkelerinde enerjiye erişim’ konusunun G20 Zirvesi kapsamında enerji alanında ana tema seçildiğini belirterek, bölgeye 100 güneş modülü kuracağını, ikisinin Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Nijer’e kurulduğunu söyledi.

Alaboyun, “Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Sahraaltı Afrika’ya şimdilik güneş enerjisiyle çalışan 100 modül kuracağız. Şu an Nijer’e iki tane modül gönderdik. G20’den önce de 10-15 tane daha modülü bu bölgeye kurmak istiyoruz” dedi. Alaboyun, G20 Zirvesi kapsamında ilk defa enerji bakanları toplantısının bu yıl yapıldığını ve toplantıya katılımın çok yüksek olduğunu hatırlattı. Toplantıda, zirvenin enerji alanındaki temasının belirlediğini belirten Alaboyun, şunları söyledi: “Temamızı, Sahraaltı Afrika ülkelerinde enerjiye erişimin sağlanması olarak belirledik. Orada 1.3 milyar insan yaşıyor, 900 milyonu elektrik görmemiş. Dünya entegrasyona, globalleşmeye gidiyorsa 500-600 km uzağımızda Afrika’da insanlar suya ve enerjiye erişemiyorsa düşünmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler