1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sahurda elektrik tüketimi yüzde 30 arttı

Sahurda elektrik tüketimi yüzde 30 arttı

Yeni kapanma önlemleri ve Ramazan etkisi elektrik tüketimini ticarethanelerde geriletti, evlerde arttırdı. Sahurda yüzde 30 daha fazla elektrik harcandı.

Sahurda elektrik tüketimi yüzde 30 arttı

Enerji Günlüğü - Yeni kapanma önlemleri ve Ramazan etkisi elektrik tüketimini ticarethanelerde geriletti, evlerde arttırdı. Sahurda yüzde 30 daha fazla elektrik harcandı.

Limak Enerji, yaklaşık 5 milyon kişiye hizmet sunduğu Uludağ Elektrik Dağıtım bölgesinde iki haftalık Covid-19’a karşı kısmi kapanma önlemleri ile Ramazan’ın elektrik tüketimi üzerindeki etkilerini açıkladı. Şirketin verilerine göre kısıtlama saatinin 21.00’den 19.00’a çekilmesi, marketler, ofisler, bankalar ve kamu kuruluşları gibi abonelerin oluşturduğu ticarethane grubunda kısmi kapanma öncesine kıyasla elektrik tüketimini yüzde 6’lar seviyesinde düşürdü.

Sokağa çıkma yasaklarının 19.00-05.00 saatleri arasına çekilmesi, restoranların paket servise geçmesi, marketlerin erken kapanması ve kamu kurumu, bankalar gibi özel hizmet sektörlerinin çalışma saatlerini bu doğrultuda güncellemeleri enerji tüketimine etki etti. Ticarethanelerde kısmi kapanma öncesine kıyasla 18.00-20.00 saatleri arasındaki elektrik tüketimi yüzde 15 geriledi.

SAHUR SAATLERİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Ramazan etkisiyle konutlardaki sahur vaktine denk gelen 02.00– 06.00 saatleri arasındaki tüketimde, Ramazan etkisinde olmayan günlere göre bazı saatlerde yüzde 30’a kadar bir tüketim artışı söz konusu” dedi.

İFTARDA EVLERDE TÜKETİM YÜZDE 8 ARTTI

İftar saati elektrik kullanımına bakıldığında ise hem Ramazan ayının hem de kısmi kapanmanın etkisi gözlendi. İftar hazırlıklarının başladığı ve iftar saatini de kapsayan 18.00-20.00 saatleri arasında meskenlerde elektrik tüketiminde ise yüzde 8 civarında artış yaşandı.

Önceki ve Sonraki Haberler