1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Saipem, Karadeniz gazı boru hattı ikincisi fazını da döşeyecek

Saipem, Karadeniz gazı boru hattı ikincisi fazını da döşeyecek

İtalyan petrol sahası hizmetleri şirketi Saipem, Karadeniz’de denizin 2 bin 200 metre altına 175 kilometre uzunluğunda 16 inç çapında boru hattı inşa edecek.

Saipem, Karadeniz gazı boru hattı ikincisi fazını da döşeyecek

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Saipem, Karadeniz’de Türkiye’nin gaz keşfettiği Sakarya Gaz Sahası’nda boru hattı inşasının 175 kilometrelik ikinci kısmını da inşa edecek.

İtalyan petrol ve doğal gaz altyapı hizmeti şirketi Saipem, 850 milyon dolar değerinde iki yeni denizüstü anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu anlaşmalardan biri ise Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) ile imzalandı. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Saipem ile TPAO’nun denizlerde arama ve çıkarma faaliyetlerini yürüten iştiraki TP-OTC arasında Sakarya Gaz Sahası’nın ikinci faz geliştirme işlemleri çerçevesinde mühendislik, satın alma, inşa ve kurulum sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında Saipem, Karadeniz’de denizin 2 bin 200 metre altına 175 kilometre uzunluğunda 16 inç çapında boru hattı inşa edecek. Proje 2024’ün yaz aylarında başlayacak ve Saipem’in Castorone gemisi tarafından yürütülecek. 

Saipem, geçtiğimiz günlerde Türkiye Petrolleri OTC tarafından 2021 yılında ihale edilen Sakarya Gaz Sahası Geliştirme projesinin 169 kilometrelik ilk fazını tamamlamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler