1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Sakarya Büyükşehir Belediyesi atıktan elektrik üretecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi atıktan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 milyon lira yatırımla kuracağı biyogaz santralinde atıkları geri dönüştürerek elektrik,...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi atıktan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 milyon lira yatırımla kuracağı biyogaz santralinde atıkları geri dönüştürerek elektrik, yakıt ve gübre üretecek.

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) projesi için 2017 yılında ihale yaptıklarını ve yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacağını duyuran Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, atıklardan oluşacak birçok maddeyi dönüştüreceklerini, biyogaz ve depo gazından elektrik üreteceklerini hatta buradan gübre bile elde edeceklerini söyledi.

Projenin temelinin önümüzdeki hafta atılacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, projenin 20 hektarlık alan üzerinde yapılacağını belirtti. “Kuracağımız tesis ile atıkların geri dönüşümü, elektrik üretimi, atıktan türetilmiş yakıt ve gübre üretimi gibi çok farklı tesisler bir arada olacak. Proje hayata geçtiğinde şehrin enerjisine enerji katacak” diyen Toçoğlu, atıklardan ayrıştırılan kağıt, cam, metal, plastik gibi maddelerin dönüştürüleceğini ve biyogaz ile depo gazının yakılarak enerji üretileceğini dile getirdi. Toçoğlu şöyle konuştu; “Geri dönüşümü olmayan atıklardan sanayilerde kullanılmak üzere türetilmiş yakıt sağlayacağız. Biyogaz işlemi sırasında oluşacak fermente olmuş katı kısımdan ise gübre elde edeceğiz. Biri kuzeye biri güneye birisi de şehrimizin doğusuna olmak üzere üç adet aktarma istasyonu kuracağız.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler