1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sakarya gaz sahasından günde 40 milyon m3 gaz üretimi hedefleniyor

Sakarya gaz sahasından günde 40 milyon m3 gaz üretimi hedefleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 15 milyon hanenin doğal gazını Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahasından tedarik etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Sakarya gaz sahasından günde 40 milyon m3 gaz üretimi hedefleniyor

Enerji Günlüğü - Sakarya Gaz Sahası’nda günlük doğal gaz üretiminin günde 40 milyon metreküpe çıkartılarak 15 milyon konutun doğal gaz ihtiyacının karşılaması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahasında 2020 yılındaki keşfin ardından gazın karayla buluşarak Türkiye’nin doğal gaz üssü haline gelen Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulundu. Sakarya Gaz Sahası’nda şu ana kadar 23 kuyu kazdıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, “Üretimimiz, 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğal gazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“FİLYOS TÜRKİYE’NİN DOĞAL GAZ ÜSSÜ HALİNE GELDİ”

İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Bakan Bayraktar, kış aylarında doğal gazın ağırlıklı olarak tüketildiği bir dönemde bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “Karadeniz Gazı, 2020 yılındaki keşif sonrasında 3 yıldan kısa bir süre içerisinde karaya getirdiğimiz ve BOTAŞ’ın sistemine hemen buradan birkaç kilometre ileride bağladığımız lokasyondayız. Filyos, bu anlamda hakikaten Türkiye’nin doğal gaz üssü haline geldi diyebiliriz.” dedi.

Filyos Limanı;13 geminin elleçlemesi yapılabilecek yıllık 25 milyon ton kapasiteye sahip olarak 14 ve 19 metre derinliğindeki rıhtımlarıyla büyük tonajlı gemilere hizmet verebilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler