1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sakarya Nehrine kurulacak 3 HES halkın görüşünde

Sakarya Nehrine kurulacak 3 HES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Albedo BS Elektrik'in Sakarya Nehri'nin Ankara ve Eskişehir sınırları içinde kurmayı planladığı 56 MW'lık üç ayrı HES için 17...

Sakarya Nehrine kurulacak 3 HES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Albedo BS Elektrik'in Sakarya Nehri'nin Ankara ve Eskişehir sınırları içinde kurmayı planladığı 56 MW'lık üç ayrı HES için 17 Nisan'da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Albedo BS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Ankara ili, Beypazarı ve Polatlı ilçeleri ile Eskişehir ili, Mihalıççık ilçesi sınırları içerisinde, Sakarya Nehri üzerinde kurulması planlanan, toplam kurulu gücü 58,39 MWm/56,00 MWe olan Gürsöğüt-1 Barajı ile Gürsöğüt-1 Etek HES, Dümrek HES ve Gürsöğüt-2 Barajı ile Gürsöğüt-2 Etek HES projesine  ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 17/04/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Ankara ve Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliklere görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Ankara ve Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden bilgi alınabilecek.

Proje ile toplam 58,39 MWm/56,00 MWe kurulu güç ile yıllık toplam 302,47 GWh/yıl enerji elde edilmesi öngörülüyor. 

SAKARYA NEHRİ ÜZERİNDE 56 MW'LIK ÜÇ HES KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler