1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sakarya’da 27 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Sakarya’da 27 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Blue Diamond Enerji, 351 milyon TL yatırımla Sakarya’da 27 MW kurulu gücünde Boğaz Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Sakarya’da 27 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Geyve ilçesinde 27 MW kurulu gücünde Boğaz Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 27 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulacak. 

Sakarya İli, Geyve İlçesi, Bağlarbaşı, Akıncı, Köprübaşı, Okul ve Melekşesolak Mahallesi sınırları içerisinde Blue Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi tarafından 27 MW kurulu gücünde Boğaz Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 27 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 351 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 3 MW kurulu gücünde 9 adet rüzgar türbini kurulacak. Bu kurulu güç ile yılda toplam 108 milyon kWh/yıl elektrik üretimi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında 27,0 MWh Kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. Enerjinin depolanmasında Lityum-İyon tip batarya kullanılacak.

Üretilecek enerji Karasu TM'nin OG Barası’na girdi-çıktı bağlantısı ile başta Sakarya İli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler