1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sakarya’da atıklardan yakıt türetilecek

Sakarya’da atıklardan yakıt türetilecek

Remila Atık, Sakarya’da çamur kurutma faaliyetlerine ilave olarak Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi (ATY) kuracak. Tesiste günde 288 ton ATY üretilecek.

Sakarya’da atıklardan yakıt türetilecek

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde işletilmekte olan çamur kurutma tesisine 288 ton/gün kapasiteli ATY Hazırlama Tesisi eklenecek.

Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Tekeler Mahallesinde Remila Atık Yönetim şirketi tarafından “Çamur Kurutma Faaliyetine İlave Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi” işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 5 milyon TL değerindeki proje kapsamında mevcut faaliyet konusu olan çamur kurutma ünitesine ilave Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama (ATY) ünitesi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Şirketin halihazırda işlettiği tesiste tehlikeli ve tehlikesiz nitelikli atık çamurları çamur kurutma ünitesinde kurutulduktan sonra çimento fabrikalarına ek yakıt olarak gönderiliyor. ATY hazırlama ve çamur kurutma faaliyeti kapsamında tesise kabul edilecek tehlikeli ve tehlikesiz atıklar fiziksel işlemlerden geçirilerek uygun kalorifik değerde Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) elde edilecek ve ek yakıt olarak kullanan lisanslı firmalara (çimento fabrikaları, termik santraller, kireç üretim fırınları, demir çelik ve benzeri beraber yakma, yakma ve atıktan enerji üretim tesisleri) gönderilecek.

Tesiste günde 288 ton çamur kurutma işlemi yapılmakta. Eklenecek olan ATY Hazırlama ünitesinde ise 12 ton/saat kırma kapasitesi ile 288 ton/gün ATY Hazırlama işlemi yapılabilecek.

Enerji Günlüğü