1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Sakarya’da elektrikli araç üretimi arttırılacak

Sakarya’da elektrikli araç üretimi arttırılacak

Tektem Makina, yaklaşık 9 milyon lira yatırımla Sakarya’da işletmekte olduğu tesiste elektrikli araç üretimini yılda 300 adet arttırarak 495’e çıkaracak.

Sakarya’da elektrikli araç üretimi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’daki tesiste temizlik makineleri üretiminde 17.565 adet, elektrikli araç üretiminde ise 300 adet araç üretimi için kapasite artışı yapılacak. 

Sakarya İli, Karasu İlçesinde Tektem Makina San. Ve Tic. A.Ş. tarafından işletilmekte olan sanayi ve ev tipi halı yıkama makinesi benzeri temizlik makineleri, akülü araçlar ve elektrikli araçlar üretim tesisinde proje artışı planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 9 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında tesiste Sanayi Tipi Halı Yıkama Makinesi, Araba Yıkama Sıcak/Soğuk Dezenfekte Makinesi, Hava Kompresörü, Ovalama ve Cilalama Makinesi, Binicisiz Otomat, Trifaze Sürücü, Asenkron Motor, Basınçlı Su Pompası, Binicili Otomat, Halı Sıkma Makinası ve Elektrikli Araç Üretimi faaliyetlerinin kapasitelerinde artış yapılacak. Temizlik makineleri üretiminde 17.565 adet kapasite artışı yapılacak. Elektrikli Damperli Çöp Toplama Aracı, Elektrikli Basınçlı Yol Yıkama Temizlik Aracı, Golf, Shuttle, Hasta Taşıma, Forklift, Yol Yıkama Temizleme, Scooter, Araba, Eğitim, Eğlence Araçları vb. elektrikli araç üretiminde ise 300 adet araç üretimi için kapasite artışı yapılacak. Böylece elektrikli araç üretimi toplam 495’e çıkacak. 

Tesiste mevcut durumda 125 kişi çalışmakta olup, planlanan kapsamında 40 kişinin daha ilave edilmesi böylelikle projenin işletme aşamasında toplamda 165 kişinin çalışması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler