1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Sakarya İli, Sapanca İlçesi, Hacımercan...

Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Sakarya İli, Sapanca İlçesi, Hacımercan Mahallesi, 2015-AR-04 Ruhsat Numaralı saha içerisinde yer alan 252 Parselde kayıtlı hazineye ait 530 m2 yüzölçümlü alanda Yaşabey Kalebaşı tarafından jeotermal kaynak arama sondajı gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sakarya Valiliği-Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından verilen ruhsat sahası içerisinde belirlenen bir noktada yapılacak olan jeotermal su sondajının yaklaşık yarım milyon liraya malolması bekleniyor. Çıkarılacak olan termal su sıcaklığına bağlı olarak yatırım yapılacak. 

Jeotermal kaynak arama sondaj çalışmasının yaklaşık olarak 45 günlük bir sürede tamamlanacağı düşünülüyor. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Sondaj çalışmaları sonucunda olumlu sonuç alınamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak.

Enerji Günlüğü
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler