1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Salgın sonrası ekonomik ve sosyal iyileşmenin anahtarı yenilenebilir enerjide

Salgın sonrası ekonomik ve sosyal iyileşmenin anahtarı yenilenebilir enerjide

Covid-19 salgını sonrası ekonomik ve sosyal iyileşme için hükümetlerin kilit önemdeki enerjide yenilenebilir enerji yatırımlarıyla geleceğe yatırım yapabileceği kaydedildi. 

Salgın sonrası ekonomik ve sosyal iyileşmenin anahtarı yenilenebilir enerjide

Enerji Günlüğü - Covid-19 salgını sonrası ekonomik ve sosyal iyileşme için hükümetlerin kilit önemdeki enerjide yenilenebilir enerji yatırımlarıyla geleceğe yatırım yapabileceği kaydedildi. 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Yöneticisi Achim Steiner ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı Genel Müdürü Francesco La Camera tarafından yazılan değerlendirmede hükümetlerin fosil yakıt endüstrilerini teşvik etmek veya yenilenebilir enerji ile güçlendirilen daha dayanıklı bir toparlanmaya yatırım yapmak gibi her jenerasyonda bir kez yakalanabilecek bir seçeneği var. 

PETROL BİR EKMEKTEN DAHA UCUZ HALE GELDİ

Nisan ayının Covid-19 salgınının neden olduğu düşen talep ve fiyatlarla petrol piyasası için oldukça zor bir ay olduğu kaydedilen yazıda, tarihte ilk defa ‘siyah altın’ın bir ekmekten daha ucuz hale geldiği ifade edildi. Bununla birlikte yakın zamanda yaşamın normale döneceği ve bu normalin de iklim krizi yaşayan, her yıl kirli havadan yedi milyon insanın öldüğü, tüm ekonomilerin değişken petrol fiyatlarına sabitlendiği eşitsizlikler ile dolu bir dünya olduğuna dikkat çekiliyor. 

İYİLEŞMENİN ANAHTARI ENERJİDE

Böylesi bir ortamda küresel emisyonların yüzde 73’ünden sorumlu olan enerji sektörünün iyileşmenin anahtarı olduğu vurgulanan yazıda, Hükümetlerin vergi ödeyen vatandaşlarının paralarını bu salgının açtığı sosyal ve ekonomik tahribatı iyileştirmeye yönelik nasıl yatırım yapacaklarını belirlemek için bir seçenekleri olduğu belirtildi: kısa vadeli düşünerek doğanın tahribatını güçlendirecek olan fosil yakıt endüstrilerini teşvik etmek veya daha esnek bir toparlanmayı seçerek yenilenebilir enerjiye yatırımla geleceğe yatırım yapmak. 

Karar vericilerin dikkate alması gereken beş enerji seçeneği ise şu şekilde sıralandı: 

Ekonomik seçenek olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak,

İklim anlaşmalarını toparlanma gündeminin bir parçası olarak ele almak, 

Çevre dostu kurtarma hizmetleri tasarlamak, 

Fosil yakıtlara yapılan teşvikleri temel kamu hizmetlerine yönlendirmek,

Temiz enerji ile istihdam yaratmak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler