1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Salgın tedbirlerinde enerji istisnaları

Salgın tedbirlerinde enerji istisnaları

Salgın tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgede enerji hizmetlerinin devamlılığı için bazı istisnalar getirildi. 

Salgın tedbirlerinde enerji istisnaları

Enerji Günlüğü - Salgın tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgede enerji hizmetlerinin devamlılığı için bazı istisnalar getirildi. 

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bazı kısıtlamaları bildirdiği bir genelge yayınladı. Yeni tedbirler, 20 Kasım Cuma günü, saat 20.00’de uygulamaya girecek. Bazı sektörlerdeki işletmelerin tamamen, bazılarının ise kısmen faaliyetini kısıtlayan genelge, vatandaşların sokağa çıkmalarıyla ilgili kısıtlamaları da detaylandırdı. Genelge hayati önem taşıyan hizmetlerle ilgili istisnaları da belirledi. 

Buna göre doğalgaz, elektrik, rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğal gaz çevrim santralleri gibi petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler açık kalacak işyerleri arasında sayıldı. 

Ayrıca yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi de açık kalacak. Bu kapsamda açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemiyle belirlenecek. 

Ayrıca sokağa çıkma yasağı konusunda bazı istisnalar belirlendi. Buna göre elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon gibi kesintiye uğramaması gereken iletim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar, sokağa çıkma yasağından  muaf olacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler