1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Salihli Belediyesi’nden jeotermal ihalesi

Salihli Belediyesi’nden jeotermal ihalesi

Enerji Günlüğü - Salihli Belediye Başkanlığı jeotermal işletme ruhsatlı iki sahayı 30 yıllığına ihaleye çıkardı. İhaleye JES lisansı bulunan...

Salihli Belediyesi’nden jeotermal ihalesi

Enerji Günlüğü - Salihli Belediye Başkanlığı jeotermal işletme ruhsatlı iki sahayı 30 yıllığına ihaleye çıkardı. İhaleye JES lisansı bulunan istekliler katılabilecek. 

Salihli Belediyesi, daha önce açtığı jeotermal işletme ruhsatlı sahaların 20 yıllığına işlettirilmesiyle ilgili ihaleyi bu kez 30 yıllık süre için yeniden düzenledi. İhale 12 Ekim 2017 Perşembe günü saat 13:30’ta gerçekleştirilecek. İsteklilerin istenen belgelerle birlikte başvuru dosyalarını en geç 11 Ekim 2017 saat 17:00’ye kadar Salihli Belediyesi Emlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor.     

İhale kapsamındaki saha, Salihli Belediyesi adına düzenlenmiş L20-a1, L20-a2 Paftalarında yer alıyor. İhale, Salihli Belediye Meclisi’nin 22 Ağustos 2017 tarih ve 2017/74 Sayılı Kararına istinaden 30 yıllığına Sınırlı Ayni Hak Tesisi için “Kapalı Teklif Artırma Usulü” ile Belediye Encümeni huzurunda yapılacak.

SABİT VE DEĞİŞKEN BEDELLER

Salihli Belediyesi, ihalenin muhammen bedelini şöyle formüle etti: İlk üç yıllık 150 bin TL, diğer yıllar için 1.5 milyon TL yullık ruhsat kullanım bedeli ile işletme bedeli ve diğer gelirlerin yüzde 8’i oranında hesaplanan bedel. İhalenin geçici teminatı ise 1 milyon 228 bin TL olarak belirlendi.

LİSANS ŞARTI

İsteklinin veya yüzde 50'sinden fazla hissesine sahip olduğu bağlı ortaklıklarının ve ortak girişimlerde pilot ortağın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) alınmış Jeotermal Elektrik Santrali (JES) elektrik üretim lisansı veya önlisansı bulunması şartı da aranıyor. İsteklinin şirket olması halinde Ticaret siciline kayıtlı ve halen faaliyette olması şart.

ŞARTNAME 5 BİN TL

İhale şartnamesine göre ihalesi yapılacak sınırlı ayni hak tesisine dair geniş bilgi ve idari şartname mesai saatleri dahilinde KDV dahil 5.000,00 TL karşılığında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden satın alınabilecek. Şartname İdare’de ücretsiz olarak da görülebilecek. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler