1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Salman: Perakende şirketleri sadece elektrik satmamalı

Salman: Perakende şirketleri sadece elektrik satmamalı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, perakende sektörünün elektrik satışı dışında müşterilerine özel farklı çözümler...

Salman: Perakende şirketleri sadece elektrik satmamalı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, perakende sektörünün elektrik satışı dışında müşterilerine özel farklı çözümler sunmaları gerektiğini söyledi. 

Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, 3. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ISTRADE 2018’de “Perakende Elektrik Piyasaları ve Dağıtım” adlı panelde yaptığı değerlendirmede, “Perakende şirketlerinin elektrik satışı dışında farklı çözümleri sunması lazım. Sadece ucuz tarife yetmez. Herkes kendine özgü kendi koşullarına uygun bir şekilde sorunlarını çözecek çözümler istiyor. Bunları artık ticari hale getirmemiz, iş modelleri oluşturmamız lazım.” Dedi.

Zorlu Grubu olarak da sürekli bu tarz çözümleri müşterilere sunan bir hedef içerisinde olduklarını kaydeden Salman, perakende şirketlerinin farklı ürünleri sağlama konusunda atılımlar yapmaması, tüketiciye dokunamaması halinde GSM şirketleri gibi teknik altyapıya zaten sahip olan farklı şirketlerin bir anda bu boşluğu doldurarak müşterilere bu hizmetleri sunup yol alabileceklerini ve bunun gerçek bir tehdit olduğunu belirtti.

Mevcut durumda perakende şirketlerini koruyan kalkanlar olduğunu ve bu kalkanların bir gün mutlaka kalkacağını ifade eden Salman, şirketlerini şimdiden bunlara hazır olması gerektiğini söyledi.

SON KAYNAK TARİFESİ YERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİMİ TETİKLEYECEK

Son kaynak tarifesinde aslında perakende şirketlerine belli bir marj verildiğini ancak bu marjın kullanılamadığını belirten Salman, son kaynak tarifesinin iki önemli etkisi olacağını kaydetti. Bunlardan ilkinin artık 2-3-5 yıllık uzun vadeli kontratların devreye girecek olması olduğunu, ikincisinin de yerinde üretim ve tüketimin ivme kazanması olduğunu kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler