1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Samgaz, Ayvacık’a doğal gaz ulaştıracak

Samgaz, Ayvacık’a doğal gaz ulaştıracak

Samsun’un Tekkeköy, Canik, İlkadım, Atakum, Kavak, Asarcık ilçelerine doğal gaz ulaştıran Samgaz, şimdi de Ayvacık ilçesine doğal gaz götürecek. 

Samgaz, Ayvacık’a doğal gaz ulaştıracak

Enerji Günlüğü - Samgaz, Tekkeköy, Canik, İlkadım, Atakum, Kavak, Asarcık ilçelerinin ardından bu kez Ayvacık’ta hizmet vermek için harekete geçti. Doğal Gaz Dağıtım Projesi Çalışma Sistematiği Protokolü, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı ve Samgaz Genel Müdürü Yılmaz Kolsan’ın katıldığı imza töreniyle gerçekleştirildi. 

İmzalanan Doğal Gaz Dağıtım Projesi Çalışma Sistematiği Protokolü kapsamında, yaz aylarında başlayacak olan altyapı çalışmalarının ardından doğal gaz arzının sağlanması ve yıl sonu itibarıyla yatırım programının ilk etabının tamamlanması planlanıyor. Samgaz, Ayvacık ilçesinin kendine özgü coğrafi yapısına paralel olarak şekillendireceği doğal gaz çalışmaları ile bölge halkına konfor ve tasarruf sağlamayı hedefliyor.

“LİSANS TADİL İŞLEMLERİMİZİ TAMAMLADIK”

Protokol kapsamında gerçekleşen imza töreninin ardından konuşan Samgaz Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, Samsun’daki 7’nci ilçeye doğal gaz götürmek üzere lisans tadil işlemlerini tamamladıklarını belirterek, “İl merkezine yaklaşık 62 kilometre mesafede bulunan Ayvacık’ta, gerekli altyapı çalışmalarımızın ardından en hızlı şekilde doğal gaz arzının sağlanmasını sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde de Samsun’a yatırımlarımızı sürdürmek, faaliyet gösterdiğimiz ilçelerde, teknik açıdan mümkün olan tüm kullanıcılara ulaşarak onları çevreci ve tasarruflu doğal gazla tanıştırmak istiyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler