1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Samsun Makine, güneş santrali sahasına rüzgar santrali de kuracak

Samsun Makine, güneş santrali sahasına rüzgar santrali de kuracak

Kayseri’nin Yahyalı ilçesi sınırları içinde kurulacak 8 MW’lık GES sahasına 6 MW’lık bir rüzgar türbini daha ilave edilecek. Santrallerde üretilen elektrik Samsun Makine’nin elektrik ihtiyacı tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Samsun Makine, güneş santrali sahasına rüzgar santrali de kuracak

Enerji Günlüğü - Samsun Makine, 90 milyon TL yatırımla Kayseri’de kuracağı güneş enerjisi santrali sahasına 6 MW kurulu gücünde bir rüzgar türbini ekleyecek. Üretilen elektrik şirketin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Sulama, içme suyu, atık su ve altyapı ekipmanlarının projelendirilmesi, üretilmesi, montajı ve devreye alınması çalışmaları yürüten sanayi şirketi Samsun Makine Sanayi A.Ş. tarafından Kayseri ili, Yahyalı İlçesi sınırları içinde kurulacak olan 8 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santraline (GES) ilave olarak 6 MW kurulu gücünde Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 90 milyon TL olarak değerlendiriliyor. 

Proje ile kurulacak güneş santrali ile aynı parsel içerisinde bir adet rüzgar türbini kurulacak. Türbinde üretilen elektrik güneş panellerinden elde edilecek elektrik enerjisi ile aynı trafoda toplanarak, aynı dağıtım merkezi üzerinden Yahyalı TM trafosuna bağlanacak.

Rüzgar enerjisinden yararlanılarak üretilmesi planlanan elektrik enerjisi öz tüketim ve mahsuplaşma uygulaması ile yerel dağıtım şebekesine verilecek ve şirkete ait sanayi tesisleri dahilinde yer alan fabrikalarında kullanılan/kullanılacak elektrik enerjisi giderinden düşülecek.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler