1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Samsun’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

Samsun’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

Yeşilbio Enerji, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde biyodizel tesisi kuracak. Tesiste yılda 1500 ton atık bitkisel yağ işlenerek 1260 ton/yıl biyodizel üretilecek.

Samsun’da atık yağlardan biyodizel üretilecek

Enerji Günlüğü - Samsun’un Tekkeköy ilçesinde kurulacak tesiste bitkisel atık yağlardan yılda 1260 ton biyodizel yakıt üretilecek. 

Yeşilbio Enerji tarafından Samsun İli, Tekkeköy İlçesinde Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama ve Bitkisel Atık Yağdan Biyodizel Üretimi Tesisi kurulması planlanıyor. 

Proje kapsamında civar bölgelerde faaliyet gösteren bitkisel atık yağ üreticilerinden temin edilecek bitkisel atık yağlar, lisanslı toplama aracıyla tesise getirilerek tanklarda depolanacak ve bitkisel atık yağlardan biyodizel üretilecek. Tesiste 150 ton kapasiteli sabit tank ile bitkisel atık yağ ara depolama faaliyeti de yapılacak. Proje kapsamında günde maksimum 5 ton bitkisel atık yağ toplanması planlanıyor. Bu durumda minimum depolama süresi 30 gün olacak. 

Tesise getirilecek olan bitkisel atık yağların geri kazanımı için kurulacak olan biyodizel üretim tesisinin bitkisel atık yağ işleme kapasitesi 1.500 ton/yıl olarak planlanıyor. Verim %84 olduğundan tesisin biyodizel üretim kapasitesi yılda 1.260 ton olacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler